Győr és környéke

2016.01.19. 09:19

Tragédia a 83-ason - Bocsánatot kért a balesetet okozó férfi családja

˝Kilenc éve ingázott a férjem, 450 kilométert utazott oda-vissza. Én minden alkalommal azért imádkoztam, hogy érjen haza hozzánk. Most hiába vártuk... huszonegy kilométer volt hátra˝ - mondja a Petz-kórház intenzív osztálya előtt a balesetet vélhetően okozó sofőr felesége.

Sudár Ágnes

Továbbra is élet-halál között lebeg az a 47 éves férfi, aki az elsődleges vizsgálatok szerint a balesetet okozta pénteken este Győrszemerénél. Négyen utaztak az autóban, hárman a helyszínen életüket vesztették. A sofőrt többször újraélesztették, jelenleg is altatják és mesterségesen lélegeztetik a győri kórház intenzív osztályán. Sorozat-bordatörése mellett sérült a tüdeje és a medencéje – már ezek is  életveszélyt jelentenek, de a koponyasérülése még tetézi. „Állapota ugyanakkor jelenleg stabil" – mondta prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója.

Frissítés: a férfi állapota továbbra is stabil - közölte prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója kedd délután. Családja próbál erőt adni a magatehetetlen férfinek, aki pénteken délután utoljára még azt üzente nekik: „Megyek már." Tudták, hogy onnantól négy és fél óra az út, mire hazaér. De most nem nyílt a garázsajtó. A feleség, a gyerekek, a nagymama azóta csendes zokogással próbálja felfogni mindazt, ami történt. 

Én mindenkiért imádkoztam, akikkel a férjem vasárnaponként elindult dolgozni, s akiket – tudom – éppúgy hazavártak péntek este.

Tragikus négyes karambol a 83-as főúton: hárman haltak meg a Seatban - fotók: H. Baranyai Edina„Az agykárosodás lehetősége miatt nem biztatnak, de a csodában reménykedünk. Olyan jó lenne, ha kinyitná a szemét, s elmondaná, mi történt. Jaj, de mi lenne azután? A férjem hogyan tudná feldolgozni a történteket, azt, hogy három ember meghalt mellette...? Azt hiszem, sehogy. Nem értjük, hisz sok ezer kilométert vezetett már, soha még egy koccanása sem volt. Most miért? Mi történt?" 


Nincs válasz egyelőre. A hozzátartozók a győri kórházba jövet-menet a baleset helyszíne mellett autóznak el, látják az ott maradt roncsokat, darabokat – ott vannak az út menti árokban. Szívszaggató látvány számukra, ráadásul azt a terhet is viselniük kell innentől egy életen át, hogy három másik családban félárván maradtak a gyerekek. „Ismertük őket, tudjuk, hogy van, ahol kicsik a gyerekek... Bocsánatot szeretnénk kérni édesapánk nevében, s kifejezni a részvétünket" – veszi át a szót egy rövid időre a nagyfiú. Aztán a feleség kimondja a legnehezebbet: „Tudom, hogy aki gyászol, az haragszik most ránk. Ez négy család tragédiája. Én mindenkiért imádkoztam, akikkel a férjem vasárnaponként elindult dolgozni, s akiket – tudom – éppúgy hazavártak péntek este."


 Ahogy meg is írtuk, egy német húsfeldolgozó üzemben dolgozott a Veszprém megyei férfiakból verbuválódott csapat. Volt, aki már tíznél is több éve. A feleség szerint nem a meggazdagodás miatt vállalták ezt az életet, hanem  hogy a gyerekeket tisztességgel fel tudják nevelni. Mindig vasárnap indultak, pénteken jöttek haza. (Az ingázók életével egy következő cikkünkben részletesen is foglalkozunk – a szerk.)

 

 „Bárcsak rossz álom lenne az egész, felébredünk, s kiderül, nem is történt meg" – suttogja végül az asszony. 

A kórházi műszerek monoton zaja azonban fájdalmas válasz arra, hogy ebből a rémálomból nincs ébredés. 

 A kisalfold.hu-ról tudták meg


Próbáltuk megszólaltatni az autóban ülő másik három férfi családját is. Akikkel beszéltünk, a gyász legnehezebb óráit élték, s nem szerettek volna még a nyilvánosság elé állni. Az egyik pápai család ugyanakkor nehezményezte, hogy őket hivatalosan még senki nem értesítette, az interneten tudtak meg mindent. A kórházban kezelt egyetlen túlélő családja is azt mondja, hogy a kisalfold.hu-n keresztül tudták meg, mi történt. A rendőrség azóta sem járt náluk. Felhívtuk a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szóvivői osztályát, hogy megkérdezzük: miért nem? A válasz az volt, hogy bár a baleset Győr-Moson-Sopron megyében történt, a családok Veszprém megyeiek, így az ottani rendőrséghez tartozik ez a feladat. Megkerestük a veszprémi rendőröket is, ők választ ígértek. Amint megérkezik, természetesen közöljük. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!