Győr és környéke

2015.12.03. 18:37

Új magazinok a Kisalföldben

Film, utazás, tudomány, sport, házi kedvencek, természet, autósvilág - mindez együtt, a Szabadidő magazinban. A Kisalföld mai számában találják magazincsaládunk új tagját.

 

„Öröm kézbe venni. Igazi magazin, sok színes, nagy fotóval, nagyon mutatós. Elsőre a bécsi karácsonyi vásárokról szóló cikknél ragadtam végül le" – mesélte Feller István a  Szabadidő magazinról. Két másik olvasónkkal együtt az elsők között tarthatta kezében a Kisalföld új magazinját – épphogy csak leért a nyomdaszalagról, arra kértük őket, egynapi olvasás után mondják el véleményüket. „Látványos, színvonalas, tartalmas, hiánypótló"   jelzőkkel illették a Kisalföld-lapcsalád új tagját. 

Varga Gyulát az autósvilág, feleségét, Varga-Konta Alexandrát a sport-, az utazás- és a filmrovatok érdekelték leginkább. Képünkön kisfiukkal, Hunorral. Fotó: Mészáros Mátyás

Varga Gyulát az autósvilág, feleségét, Varga-Konta Alexandrát a sport-, az utazás- és a filmrovatok érdekelték leginkább. Képünkön kisfiukkal, Hunorral. Fotó: Mészáros MátyásKözel hozza a természetet


Feller István a „Népszerű tudomány" és a „Natúra" cikkeivel folytatta az olvasást. „Van egy kiskertem, sok időt töltök ott. A Lakás és Kert magazint is rendszeresen átnézem, abban jó tippeket kapok a kertészkedéshez, a Szabadidőben pedig közelebb hozták az emberhez a természetet, az állatokat. Hétvégén lehet, hogy készítek is egy madáretetőt" – mondta. A tudományos témák között szívesen látna informatikai újdonságokról, technikai vívmányokról szólót.


Anyának sport és film, apának Autósvilág


Varga-Konta Alexandra addig olvasott, míg 10 hónapos kisfia aludt, számára ez volt a „Szabadidő": „Nem egy alvásidőre való olvasmány van a magazinban, nagyon tartalmas." A fiatal édesanya személyi edzőként az olvasást a különböző edzés- és mozgásformákat bemutató rovatnál kezdte. „Nagyon jó, hogy egy ismert műsorvezetőt, Adát kérdezték a sportról, így talán jobban ösztönözhetők az emberek a mozgásra. A házi kedvencekről is jó sztárok szemszögéből olvasni" – vélekedett. Férje, Varga Gyula az „Autósvilágot" olvasta legszívesebben, érdeklik a kocsik, szívesen olvasna motorokról is. A fiatal házaspárnak különösen tetszik, hogy a legtöbb rovat témája aktualitáshoz, a karácsonyhoz kötődik: „Nagyon jó, hogy a bécsi városháza előtti  vásáron kívül bemutatnak kevésbé ismerteket is, így választhatunk új, de könnyen elérhető úti célt. A betlehemi csillagról szóló cikk is nagyon érdekes, erről még sehol sem olvastam korábban." A család annak különösen örült, hogy a túratippek között találtak ajánlást kifejezetten gyerekeseknek is. Alexandra a filmekről szóló oldalakat is alaposan átnézte, szeretnek mozizni: „Bár a Star Warsot épp nem szeretem, nagyon jó, hogy sokkal bővebb a filmajánló, mint máshol. Ez alapján könnyebben el tudom dönteni,  melyikre érdemes jegyet venni." Benyomásukat Gyula és Alexandra így összegezte: „Tetszik az új magazin. Színes, figyelemfelkeltő, látványos. Jók a témák, szépek a fotók." 

Pintér Ildikó tanítványaival lapozta át a Szabadidő magazint, neki az utazásról, tanítványainak a filmekről szóló cikkek tetszettek leginkább. Fotó: Mészáros Mátyás

Pintér Ildikó tanítványaival lapozta át a Szabadidő magazint, neki az utazásról, tanítványainak a filmekről szóló cikkek tetszettek leginkább. Fotó: Mészáros Mátyás

Elérhető úti célok  


Pintér Ildikó gimnáziumi tanár tanítványaival együtt nézte át a Szabadidő magazint. „Ahogy a Kisalföld többi magazinja, úgy ez is színvonalas, igényes küllemében és tartalmában egyaránt" – emelte ki. Hozzátette: „A Szabadidő magazin nem a bulvárhíreket szaporítja, fiatalok és idősebbek is találnak benne olvasnivalót. Hiánypótló, kellett már egy ilyen." Ildikó a fiatalokat érdeklő rovatok között említette a „Sztárbőröndöt" és a filmes írásokat, tanítványa ezeknek örült leginkább. Neki az utazás rovatok tetszettek különösen, főleg a belföldi úti célokat ajánlók: „Mindenki számára elérhető helyeket mutatnak be, nem olyanokat, amelyekről legtöbbünk csak álmodhat. Nagyon jó, hogy adtak ötletet egynapos kikapcsolódásra is." A pedagógus mindemellett örömmel olvasta egykori kazinczys földrajztanára, dr. Alexay Zoltán „Natúra" rovatát is. A tartalom és a jó minőségű fotók mellett pozitívumként említette azt is, hogy környezetbarát papírra nyomtuk a Szabadidőt. 

 Bővül a Kisalföld-magazincsalád 

Januártól csütörtökönként is találnak magazint napilapunkban, kétheti váltásban a Szabadidő és a Regényújság teszi teljessé a magazincsalád palettáját. A mutatványszámok után a Szabadidő első száma január 7-én, a Regényújságé január 14-én jelenik meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!