Győr és környéke

2015.12.24. 12:26

Kislányként adta könnyét a világnak

Laczó Balázs

Kilenc évvel ezelőtt egy mélyszegénységben élő győri kislány – akinek hiányzott az anyukája – rajzolt egy angyalt. Az egyik cég képeslap formájában terjesztette el az egész világon Dencs Diána művét. Dia ma 17 éves és Herenden tanul.

Nyolcéves volt 2006 karácsonya előtt, ma 17, és hamarosan végez Herenden a manufaktúra középiskolájában. Végül valóban rajztehetsége nyitotta meg előtte a kaput, s lett korongozó szakos diák, leendő porcelángyári dolgozó, amiről az őt szeretettel nevelő, odaadó cigány nagymama még nem is álmodott. Nem egyhangú motívumokat fest majd, tanulja a rózsakészítést, a szálragasztást és nagymamája már kapott is ajándékba egy herendi bonboniert: Dia saját keze munkáját. 

 

Mégsem egy korai rajztehetség állt a Grand Hotelben kilenc éve az őt ünneplők között, csak egy tiszta szívű kislány, akinek gyermeki angyala azért nyert sok száz közül a Jehudi Menuhin Alapítvány által meghirdetett pályázaton, mert az szólt legigazabbul a karácsony üzenetéről. A Balassi-iskola akkori igazgatója által is felkarolt, szegény sorú Dia rajzát ezután a világ egyik legnagyobb tanácsadó cége, a Deloitte Zrt. terjesztette el a világon egymillió példányban. A rajzból póló készült, Diát Bécsbe is elvitték, s ott voltunk vele.


A történet folytatását a Kisalföld napilap csütörtöki számában találja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!