Győr és környéke

2015.12.06. 16:35

A győri adventi vásárban a rendőrség is ügyel a rendre

Győr belvárosában, az ünnepi készülődés rendjére ügyelnek a rendőrök, akik a polgárőrséggel és a közterület felügyelőkkel közösen látják el szolgálatukat.

munkatársunktól

A karácsonyi bevásárlás és az ünnepi készülődés miatt emberek százai indulnak el nap, mint nap Győr városának különböző pontjaira szervezett vásárokra, programokra - írja a police.hu. A Győri Rendőrkapitányság járőrei együtt a polgárőrséggel és a közterület felügyelőkkel a nap 24 órájában felügyelnek arra, hogy az ünnepek valóban a meghittségről, az örömről szóljanak.


A rendőri jelenlét mellett azonban szükség van arra, hogy az állampolgárok is jobban figyeljenek értékeikre, lehetőség szerint tegyenek meg mindent azok védelme érdekében. 


Három alapvető szabály, amit érdemes megszívlelni, ha valaki felkeresi a város nagyobb tömegeket vonzó helyszíneit:

 • A vásári forgatagban szorosan testközelben tartsuk a táskánkat, ügyelve arra, hogy az mindig zárva legyen!
 • Amennyiben gépjárművel érkezünk, a parkolóban hagyott autóban ne hagyjuk értékeinket!
 • Mindig csak annyi pénzt tartsunk magunknál, amennyi feltétlenül szükséges a nap folyamán!
 • Minden figyelem ellenére is előfordulhat azonban, hogy bűncselekményt követnek el valaki sérelmére. Ebben az esetben a legfontosabb, hogy azonnal értesítsük a rendőrséget a már ismert segélyhívó számokon.


  Sajnos a trükkös csalók részére is jó alkalom az ünnepi időszak. Ők leggyakrabban adománygyűjtés ürügyén, illetve a jól ismert „unokája bajban van, pénzt kellene neki küldeni" jelmondattal kopogtatnak be otthonaikba vagy szólítják meg az utcán az idős embereket. Az adományok tekintetében fontos tudni, hogy a bejegyezett adománygyűjtő szervezeteket minden esetben csekk befizetésével lehet támogatni.


  A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri Önöket, hogy a jogsértések megelőzése érdekében fogadják meg tanácsainkat, hogy az ünnep mindenki számára valóban az öröm és a felhőtlen boldogság forrása lehessen!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!