Győr és környéke

2015.11.20. 17:59

Nyilvános WC lett a győri lépcsőházból

Törnek-zúznak, rombolnak a belvárosi éjszakában a fiatalok. Kukákat döntenek fel, padokat törnek és a sötétebb sarkokban végzik el kis- és nagydolgukat.

 „Hihetetlen, milyen viszonyok uralkodnak egy-egy buli utáni reggelen Győr belvárosában – mesélte felháborodottan Nagyné Vizeli Judit. – Üres üvegek hevernek a földön és sok kuka felborítva fekszik. A Radó-szigeten is a törött padoktól a szeméthegyekig rengeteg nyoma van az éjjeli rombolásnak. A felújított parton sem lehet nyugodtan sétálni a Rába mellett, kisgyerekünk rendre szedi fel az eldobált cigicsikkeket."
 

Még ki is gyulladt a szemetes az egyik  éjszaka után. Fotó: Lauringer Zsuzsanna

Még ki is gyulladt a szemetes az egyik éjszaka után. Fotó: Lauringer Zsuzsanna

A kétgyermekes anyuka és családja már elköltöztek egy csöndesebb helyre, a belvárosban az éjszaka randalírozók kiabálása is nagyon zavarta őket. „A környezetünkben igyekeztünk rendet rakni, de elkeserítő volt reggelente ugyanolyan rossz állapotokra ébredni. Közterületen alkoholt inni is tilos, arról nem is beszélve, hogy zömében kiskorú, tizennégy-tizenöt éves fiatalokról van szó. Szerintem elég lenne havonta egyszer ellenőrizni és megbüntetni őket, akkor talán leszoknának a bandázásról és a rombolásról" – tette hozzá Nagyné Vizeli Judit.
Lauringer Zsuzsannának is hasonló tapasztalatai vannak a belvárosi életről.

„Hullarészeg fiatalok randalíroznak az utcákon, leginkább a vendéglők zárása után. Gyakran használják a lépcsőházbejáratokat nyilvános vécéknek. Már rutinunk van a feltakarításban – jegyezte meg epésen Lauringer Zsuzsanna. – Eddig legtöbb esetben az utcai szemeteseket döntögették fel, vagy sokszor a csemetefákat tördelték ki. Nagyon szomorú, hogy a nagy erőkkel takarított belvárost nem becsülik meg."

A panasszal megkerestük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot is. „A belvárosban a Győri Rendőrkapitányság huszonnégy órás rendőri jelenléttel biztosítja a közrend és a közbiztonság fenntartását. A rendőrkapitányságon a rendőrség ügyeletére vagy a 112-es segélyhívó számra érkező állampolgári bejelentéseket minden esetben kiemelten kezelik és a szükséges rendőri intézkedéseket soron kívül végrehajtják" – hangzott a hivatalos válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!