Győr és környéke

2015.11.27. 16:59

Már kapható az új szakácskönyvünk!

Már megvásárolható a Kisalföld 16., legújabb szakácskönyve, ,,A nagyvilág konyhái". A mintegy 200, könnyen beszerezhető alapanyagokból, olcsón elkészíthető receptet felvonultató kötetből Páros Zoltánné a francia, a mexikói és az orosz ételek valamelyikét főzi majd meg elsőként.

Zsenák-Kiss Szimóna

 

Megjelent „A nagyvilág konyhái", a Kisalföld 16. szakácskönyve, 12 nemzet ízeit hozza el otthonunkba, tíz étel elkészítését ráadásul DVD-vel szemlélteti, s teszi élvezetesebbé a főzést. Páros Zoltánné Zsuzsa előfizetőnk az elsők között kapta kézbe tegnap a kötetet. „Az összes szakácskönyvük megvan, ezt sem hagytam volna ki semmi pénzért" – jegyezte meg. Sorszámuk szerint sorakoznak a könyvek a szekrényében, „A nagyvilág konyhái" is a polcra került tegnap, tizenhatodikként. A 84 éves Zsuzsa néni 13 éves kora óta főz, ez a szenvedélye, reggel hét órára kész van nála a háromfogásos ebéd. 

A nagyvilág konyhái  megvásárolható ügyfélszolgálatainknál. Fotó: M. M.

A nagyvilág konyhái megvásárolható ügyfélszolgálatainknál. Fotó: M. M.

Páros Zoltánné Zsuzsának van kinek főznie: két fia, három unokája és hat dédunokája van, ünnepekkor mind ott ülnek asztalánál. A hagyományos ételek mellett az újdonságokat valamelyik Kisalföld-kötetből választja ki, legutóbb székely különlegességet készített szakácskönyvünkből. „A nagyvilág konyháit" nagyon várta, tizennégy országban járt, s ahol tehette, megkóstolta a nemzeti ételeket is. Legújabb, amerikai, francia, görög, kínai, mexikói, orosz, skandináv, spanyol-portugál, thai és zsidó-arab ízeket felvonultató kötetünkből francia, mexikói és orosz ételeket főz majd meg elsőként. „Oroszországban három hetet tölthettem el, de nem volt alkalmam megismerni a konyhájukat, kíváncsi vagyok az ízvilágukra. A mexikói ételeket a pikáns, csípős fűszerezés miatt kedvelem" – mondta. 


Zsuzsa néni azért szereti a Kisalföld szakácskönyveit, mert „jól használható, könnyen hozzáférhető alapanyagokból készült ételeket mutatnak be", s mert úgy véli: „Gyönyörűek bennük a fotók, gusztusosak, gyakran akkor is lapozgatom ezeket, ha épp nem receptet keresek." A fagyasztója tele van előre lefőzött fogásokkal, a kamrája polca pedig a rengeteg befőzött gyümölcstől, savanyúságtól és lekvártól roskadozik, ezekhez is jó tippeket, hasznos tanácsokat kapott köteteinkből. „A főzésre való rákészülést, a vásárlást is szeretem, hiszen a főzés a boltban kezdődik. Fontos szempont, hogy könnyen és olcsón beszerezhetőek legyenek az alapanyagok, a Kisalföld-könyvekben ilyen receptek vannak. Így minden hozzávalót gyorsan be tudok szerezni" – tette hozzá, miközben „A nagyvilág konyháit" lapozta. Az orosz hússalátánál hosszasan időzött: „Ezt készítem el először" – jegyezte meg. 

Páros Zoltánné Zsuzsa  előfizetőnk ,,A nagyvilág konyháit

Páros Zoltánné Zsuzsa előfizetőnk „A nagyvilág konyháit" tegnap vehette kézbe. Fotó: Mészáros Mátyás

A Kisalföld új szakácskönyvének receptjeivel 12 nemzet ízeit varázsolhatjuk az asztalunkra. 200 olcsón beszerezhető alapanyagból, könnyen elkészíthető recept közül válogathatunk. Az útmutatás alapján gyorsan készíthetünk francia lecsót, falafelt, hummuszt. Olyan manapság divatos, népszerű ételekkel is meglephetjük magunk a családot, mint a gyros, a tortilla, a tzatziki vagy a souvlaki. Hálaadásnapi menüt is találhatunk a könyvben és különlegességet is. „A nagyvilág ízeiből" főzhetünk például pekingi kacsát vagy kóser libalevest maceszgombóccal. 


Ha házhoz szállítással rendeli meg szakácskönyvünket, s még karácsony előtt szeretné megkapni, megrendelésének december 7-ig be kell érkeznie szerkesztőségünkbe. Rendelését leadhatja személyesen, a Kisalföld ügyfélszolgálati irodáiban, a 96/504-504-es számon vagy a [email protected] címen.

Átveheti a kiadványt

Legújabb szakácskönyvünk, A nagyvilág konyhái már megvásárolható ügyfélszolgálatainkon: Győr, Baross úti pavilon, illetve Kisalföld-sajtóház, Újlak utca 4/A; Sopron, Frankenburg u. 2/A; Mosonmagyaróvár, Régi vámház tér 14; Csorna, Templom u. 8; Kapuvár, Fő tér 10. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!