Győr és környéke

2015.11.24. 09:26

Fontos tudnivalók a mosógépcsere programról

Összefoglalónk segít a vásárlóknak az okos döntésben és az eligazodásban.

kisalfold.hu

Az Otthon Melege Program alprogramjára, a mosógépcsere programra benyújtott minden befogadott pályázat megkapta a támogatást, a vásárlások/beváltások megkezdődtek, mindenki megkapta a kedvezményes vásárláshoz szükséges Támogatói Okiratot. A következő hetekben közel 44 ezer régi mosógépet szállítanak el, az új, energiahatékony készülékek megvásárlása pedig már néhány héttel ezelőtt elkezdődött.


Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a beváltás előtt?


Az alábbi összefoglaló segít a vásárlóknak az okos döntésben és az eligazodásban.


Szempontok a vásárlás előtt


Sok olyan kérdés van, amelyet jó, ha megfontolunk egy ilyen jellegű beruházás előtt. Egy adott modellnek több szempontból is meg kell felelnie az elvárásainknak. Fontos szempont a külső és a 21. századi technológia, mindemellett azonban érdemes figyelembe venni más praktikus szempontokat is. Például, hogy mekkora család igényeit szolgálja ki az adott gép, rendelkezik-e az adott modell olyan speciális programmal, mellyel további vízmegtakarítás érhető el, vagy, hogy miért érdemes magasabb kategóriájú nagygépet vásárolni.


Amennyiben szempont egy adott termék esetében az azonnali elérhetősége és közvetlen, személyes impulzusok, érdemes a nagy áruházláncokba ellátogatni, hiszen itt nem kell várni a vásárlást követően heteket a kiszállításra és a kiválasztott típus is azonnal megtekinthető.


Miért jó szakértői segítséget igénybe venni a vásárlás előtt?


Az alábbi információkhoz való hozzájutást nagyban megkönnyíti, ha nagy üzletláncokban vásárolunk, hiszen ott igénybe vehető szakértői segítség, mely segít abban, hogy megtalálhatjuk a számunkra legjobb megoldást. Ezekben az áruházakban a választék is sokkal szélesebb, így nagyobb eséllyel lesz még az általunk kiválasztott készülékből.

Nem csupán ezért érdemes átgondoltan, külső tanácsadás igénybevételével vásárolni. Nem mindegy az sem, hogy az adott termékre milyen garancia vonatkozik, hiszen idővel bármilyen meghibásodás bekövetkezhet és ennek jelentős anyagi vonzata is van. Érdemes a beváltásnál tájékozódni ebben a kérdésben és ezt is szem előtt tartani a döntés előtt.


Amit az adminisztrációról tudni érdemes


• A megrendelőn az alábbi adatokat kell kitölteni: név, email cím, telefonszám, illetve a megjegyzés rovatba be kell írni a Támogató okiratban szereplő kódot és a pályázó születési dátumát

• a kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy a megrendelő ugyanaz a személy legyen, aki pályázott

• fizetni csak készpénzben, az áruházban lehet

• a szerződéskötés a pályázati feltételeknek megfelelően csak az áruházban történhet meg

• a szerződéskötést követően a kedvezményes összeget (az elnyert támogatás és a mosógép teljes árának különbözetét) kell kifizetni

• szerződéskötést követően, amennyiben a régi készüléket behozta az áruházba, az átvételi elismervény aláírását követően az ügyfél elszállíthatja az új mosógépet

• amennyiben nem hozta el a régit, egyéni megállapodás és meghatározott díjszabás alapján kiszállítják neki az új terméket, a régi készüléket pedig díjmentesen elhozzák. Az átvételi elismervényt ebben az esetben a szállítócég hozza magával.

• a beváltásnak a Támogatói Okirat kézhezvételétől számított 60 napon belül kell megtörténnie

 

Címkék#gazdaság
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!