Győr és környéke

2015.09.21. 11:54

Rejtélyes robbanás a győri panelben - Mi történhetett?

Csupa fiatal tartózkodott abban a lakásban, ahol szombaton este valami robbanást okozott. Nem tudni, micsoda, mert gázszivárgást nem mértek a tűzoltók; s míg az ablakok kitörtek, a vázák a helyükön maradtak. A különös robbanásban egy dolog megnyugtató, hogy senki nem sérült meg.

Sudár Ágnes


„Öten ültünk a konyhában, beszélgettünk. Egyszer csak elment a villany és szinte azonnal óriási robbanást hallottunk. Mellettünk kiszakadt az ablak a helyéről, mozdulni sem mertünk egy ideig. Fogalmunk sem volt, mi történt, én azt hittem, hogy az egész házban történt valami, nem csak nálunk" – mondja Vincze Brigi, aki testvéreivel és barátaival élte át a történteket.  
 
Hivatalosan így szól az eset: szombaton este robbanás történt egy harmadik emeleti panellakásban Győrött. Öt ember tartózkodott bent – zömében 18–20 évesek –, őket a mentők megfigyelésre kórházba vitték. A  többi lakásban nem okozott kárt a robbanás.
 

A felvételünkön látható konyhaasztal mellett ült az öt fiatal. Csodával határos, hogy míg az ablak kirepült mellettük, ők sértetlenül megúszták az esetet. Fotók: Bertleff András

A felvételünkön látható konyhaasztal mellett ült az öt fiatal. Csodával határos, hogy míg az ablak kirepült mellettük, ők sértetlenül megúszták az esetet. Fotók: Bertleff AndrásMi azt láttuk, hogy a szobák többségében (egy kivételével) az ablakok üvege kitörött, keretestül kellett kivenni a helyükről. A fürdőszoba ajtajának keretét  a nyomás belülről szakította ki. „Az elsődleges vizsgálatok szerint a robbanás nem a konyhából indult ki, ahol a gyerekek tartózkodtak, hanem a nappaliból, ahol akkor senki nem volt. Gázt pedig sehol sem mértek, tehát nem az szivárgott" – mondja Brigi édesanyja. 

Nincs jobb szó rá,  mint hogy minden teljes talány: a nappaliban ugyanis az ablak kitörött, a függöny teteje kicsit megolvadt, de tűznek nincs nyoma. Közben pedig a vitrinben  semmi nem mozdult el, sem a vázák, sem a virágok, a párnák, de még a rúzs is a helyén maradt...   

„Az egyetlen megnyugtató ebben a helyzetben, hogy senki nem sérült meg. A legkisebb gyerekem, aki szintén otthon volt akkor, tizennégy éves. Vele kellett bent maradnom éjszaka a kórházban, de őt is csak megfigyelték. Itt  most nem tudunk lakni, az ablakokat befóliáztuk. Béreljük ezt a lakást, meglátjuk, mi lesz" – teszi még hozzá az anya.

 Mivel a robbanás a marcalvárosi lakótelepen történt,  több száz szem- és fültanúja volt a nagy erőkkel kivonuló tűzoltóknak, mentőknek, ezért sokan beszéltek az esetről és találgattak másnap is. Szögezzük le: nem tudni, hogy mi okozta a robbanást. A katasztrófavédelem szóvivője annyit fűzött hozzá másnap,  hogy tűzvizsgálati eljárás keretében próbálnak választ kapni a robbanás okára.

Az ablakokat befóliázták egyelőre.

Az ablakokat befóliázták egyelőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!