Győr és környéke

2015.09.09. 15:18

Óriási lyuk tátong a győri teniszpályán - fotók!

A hatalmas krátert azért kellett ásni, mert a pályák alatt ivóvíz főnyomóvezeték lyukadt ki.

Szeghalmi Balázs


"A teniszpályák alatt egy 500 mm-es ivóvíz főnyomóvezeték húzódik. Ezen a vezetéken látjuk el a környék lakótelepeinek tízemeletes épületeit ivóvízzel. A nyári csúcsfogyasztás időszakban az acélcső korrózió miatt kilyukadt. Csak teljes vízelzárás mellett lehetett javítani.

Azért, hogy ne okozzunk vízhiányt, a tízemeletes épületek vízellátását másképpen kellett megoldanunk. Az átszerelés után a javítást egyetlen-egy fogyasztói panasz nélkül sikerült megoldanunk" - mondta kérdésünkre Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője.

"Az öt salakos pályából kettőt szeptember közepéig nem lehet használni. Idősebb kollégáink még emlékeznek rá, hogy a víztorony melletti teniszpályák kialakítása annak idején kompromisszummal járt.

Végül azzal a kikötéssel épültek a pályák az ivóvíz főnyomóvezeték vezeték fölé, hogy a hibaelhárítások miatt időnként itt csak kevesebb pályán lehet játszani" - zárta szavait Tóth László.
 

Óriási lyuk tátong a győri teniszpályán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!