Győr és környéke

2015.09.18. 14:02

Negyven előadást tervez a Győri Balett az évadban

37. évadját kezdi a Győri Balett, amely eseménydús nyáron van túl.

kisalfold.hu

37. évadját kezdi a Győri Balett, amely eseménydús nyáron van túl. Kiss János igazgató kis visszaemlékezéssel kezdte a mai évadnyitó társulati ülést: "Nagy vágyam volt, hogy Izraelbe újra eljusson az együttes, nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült". A Győri Balett társulata hat előadáson mutatta a Zorbát, a darabot közel 18 ezren látták Karmielben, Haifaban, Tel-Avivban, Jerusalemben, Ashdodban és Rishon Le –Zionban. "Amint visszatértünk, elkezdődött a munka" - utalt a maratoni kajak-kenu világbajnokság megnyitóján való fellépésre.

Elmondta: az időjárás miatt nem tudták azt bemutatni a Dunakapu téren, amit eredetileg terveztek, de a visszajelzésekből úgy tűnik, a közönség ezt nem vette észre köszönhetően a csapat gyors reagálásának, amely Kiss János szerint "az együttes egyik fő erénye".

Az évadnyitó ülésen elhangzott: a társulat a 2015-2016-os évadban a megyeszékhelyen mintegy negyven előadást tervez, az együttes idén többek között Bécsben és Németországban is szerepel, továbbá  harmadszor lesz olaszországi turnéjuk. "A mai világban a minőség a legfontosabb, a menedzserek százszor meggondolják, hogy kit hívjanak meg egy-egy fesztiválra. Ezek a meghívások így nagy jelentőséggel bírnak, örülünk, hogy harmadszor is mehetünk Olaszországba" - mondta Kiss János.

Az igazgató örömét fejezte ki, hogy a Vaskakas Bábszínház méltó helyre költözött, jelezte, velük állandó lesz az együttműködés, idén is lesz gyerekdarab is a repertoárban, amelyet a bábszínház új otthonában, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban mutatnak majd be. Ezúttal Lázár Ervin egy ismert művét dolgozzák fel az író születésének 80., halálának 10. évfordulójára emlékezve.

Az idei évadban újra játsszák a "Ne bánts!"-ot, a másik nagy durranásának pedig az "Egyensúly" címet viselő est ígérkezik, amely újszerű, táncban és előadásmódban is a hagyományostól eltérő előadás lesz. A próbák már elkezdődtek, az első felvonás már készen van - tájékoztatott az igazgató. Az est mindkét darabja azt a kérdést feszegeti majd, hogy mi az az egyensúly, hogy mi kell ahhoz, hogy a testi és lelki egyensúlyt is megtaláljuk.

Bemutatták az együttes új tagjait is: Luigi Iannone Olaszországból, Thierry Jaquemet Svájcból érkezett Győrbe. A társulat új támogatójaként a Szerencsejáték Zrt-t. jelentették be.

A társulati ülés zárásaként Pálmai András díszítőt, kellékest köszöntötték, aki 25 éve szolgálja a Győri Balett társulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!