Győr és környéke

2015.09.12. 20:53

Lipót és Szilsárkány duplázott a megyei tűzoltóverseny döntőjén

A körzeti versenyek győztesei részére rendeztek tűzoltóversenyt Sáráspusztán.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szeptember 12-én, szombaton már második alkalommal szervezte meg a körzeti versenyen kategóriájukban legjobb eredményt elért csapatoknak a II. fokozatú gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt Sáráspusztán.


Célunk a hagyományok ápolása, az egyesületek utánpótlás nevelésének elősegítése - írja közleményében a katasztrofavedelem.hu. Az egyesületek tagjai feladataikat önkéntesként, munkabér nélkül, szabadidejük terhére teljesítik.


A versenyt Sallai Péter tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója nyitotta meg, majd Vécs Pál a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is üdvözölte a résztvevőket és jó versenyzést kívántak a csapatoknak.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tevékenysége ellátása során feleslegessé vált két tűzoltó gépjárművet és egy  terepjárót ajánlott fel a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületeknek, az egyesületek  hatékonyabb segítségnyújtása érdekében. A kiírt pályázaton az IFA W 50 TLF  típusú gépjárműfecskendőt a szilsárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte, a Steyr Rosenbauer TLF 2000 típusú gépjárműfecskendőt a  fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte, a  Lada Niva Típusú terepjáró gépjárművet pedig  a rábapordányi „Fáklya" Tűzoltó Egyesület használhatja a jövőben.


A járművek kulcsainak ünnepélyes átadása után, sorsolás alapján megkezdődött a viadal, kismotorfecskendő szerelés és a váltófutás versenyszámokban.


A  versenyen 29 csapat vett részt három korcsoportban, hat kategóriában. A rendezvény jó hangulatban zajlott, a kellemes napsütéses időben mindenki  sportszerűen küzdött -  társai buzdítása mellett -,  a  "dobogós" helyekért.


A legjobb eredményt elért csapatok kategóriánként:


Gyermek lány kategória I. helyezett:       Bágyogszovát csapata


Gyermek fiú kategória I. helyezett:          Szilsárkány csapata


Ifjúsági lány kategória I. helyezett:          Rábacsanak csapata


Ifjúsági fiú kategória I. helyezett:             Fertőszentmiklós csapata


Felnőtt női kategóriában I. helyezett:     Szilsárkány csapata


Felnőtt férfi kategóriában I. helyezett:    Lipót csapata


Összesített csapatversenyben I. helyezett: Lipót felnőtt férfi csapata


A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vándorserleget ajánlott fel a 800 liter/perces kismotorfecskendő szerelés versenyszámban a legjobb időeredményt elért csapatnak, amely Fertőszentmiklós ifjúsági fiú csapatáé lett az idén.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság is felajánlott egy vándorserleget, a legjobb összesített időeredményt elérő csapatnak, amely a Lipótiak felnőtt férfi csapatához került. 


A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség is felajánlott egy-egy különdíjat a leggyorsabb csapatoknak. Kismotorfecskendő szerelésben a Fertőszentmiklós ifjúsági fiú csapata volt idén a leggyorsabb, váltófutás versenyszámban pedig a Csornaiak felnőtt férfi csapata érte el a legjobb eredményt.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek hagyományápoló, közösségformáló, fiatalokat nevelő, tűzmegelőzési  funkciót töltenek be, de részt vesznek a helyi közbiztonsági, veszélymegelőzési munkákban is. Az egyesületek működése, az önkéntesség a katasztrófavédelem által támogatott társadalmi érték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!