Győr és környéke

2015.09.23. 19:07

Katonai csúcshelikopterek repülnek Győr-Moson-Sopron megye felett! - fotók

Most Olvasóink is megcsodálhatják több európai nemzet helikoptereit, amelyek a pápai repülőtér gurulóútjain parkolnak.

kisalfold.hu


A múlt héten részletesen bemutatott Brave Warrior katonai gyakorlat mellett másik hadgyakorlat is folyik a Nyugat-Dunántúlon, egész pontosan a levegőben a napokban.

Pápai központtal nagy nemzetközi kutató-mentő gyakorlat zajlik, ezért tapasztalható a levegőben a szokásosnál nagyobb katonai helikopter forgalom Győr-Moson-Sopron megye felett - tudta meg portálunk.

"Szeptember 9. és 24. között a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőtére ad otthont a Többnemzeti Összhaderőnemi Személyi Mentés Egységesítési Képzésnek.

A gyakorlatra 13 országból 400 katona érkezett, akik többek között 22 légijárművel hajtják végre a valós helyzeteket szimuláló, teljeskörű kutató-mentő feladataikat" - adta hírül a Kerőzingőzös.hu repülési szakportál.

Most Olvasóink is megcsodálhatják a különféle helikoptereket, amelyek a pápai repülőtér előterein, gurulóútjain parkolnak. A képzésen részt vevő légijárművek között több különleges is látható.

Aki a pápai központú hadgyakorlatról bővebb információkat szeretne olvasni, ide kattintson!

A Győr és Ács felett is felbukkanó vadászgépek gyakorlata nincs összefüggésben a pápai nemzetközi kutató-mentő gyakorlattal - értesült portálunk.


Katonai csúcshelikopterek repülnek Győr-Moson-Sopron megye felett! - fotók: Kerozingőzös.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!