Győr és környéke

2015.09.10. 14:35

Húszmillióból felújítják a győri Cziráky-emlékművet

Két hónap alatt.

kisalfold.huFekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármester ma sajtótájékoztatót tartott a Cziráky-obeliszknél, amelyet 1912-ben állítottak a Rába-szabályozással foglalkozó Cziráky Béla emlékére a győri strandon. Állaga az elmúlt években megromlott, a balesetveszély miatt körbe kellett keríteni. Most viszont a málló vakolatot leszedik róla, majd pótolják, meg is erősítik ezeket a részeit a vasbeton szerkezetnek. Komolyabb statikai problémái nincsenek. Minderről Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt. Azt is elmondta, hogy még idén végeznek a munkákkal és a szobor környékét is rendbe teszik, füvesítik.


Videó: Cseh Róbert
Az önkormányzat vezetőitől megtudtuk, hogy a régóta esedékes felújításhoz szükséges pénzt a város, a kommunális szolgáltató, a Pannon-Víz és a munkák egyik kivitelezője adta össze. Azért a napokban kezdik el a szükséges feladatok elvégzését, mert már vége a strandszezonnak és a partrendezés is most folyik az obeliszk közelében.

Felújítják a győri Cziráky-emlékművet


Az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt száz évben nem végeztek állagjavítást az építményen. Most viszont megszépülhet a több városrész találkozásánál álló emblematikus szobor. Közvetlen környezete alkalmas lesz a kikapcsolódásra, s innen szép kilátás nyílik a város több épületére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!