Győr és környéke

2015.09.18. 20:48

Biztos az egyesítés: két kar a Széchenyi István Egyetemhez csatlakozik

A Széchenyi István Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem is megkapta a hivatalos miniszteri döntést az intézmények átalakulásáról.

Zsenák-Kiss Szimóna


Így már biztos: a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári Meőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara, valamint a győri Apáczai Csere János Kar kiválik a soproni székhelyű univerzitásból és a győri Széchenyi István Egyetem részeként működik tovább. Ezt a tervet a felsőoktatásért felelős államtitkárság már július végén bejelentette, ám a döntés akkor még nem vált véglegessé.

Palkovics László államtitkár arra kérte az érintett intézményeket, hogy augusztus végéig tegyenek javaslatokat az új intézményi felépítésre vonatkozóan. Ezt az egyetemek megtették, melyet követően a szenátusok véleményét figyelembe véve, a végleges döntést az emberierőforrás-miniszter hozta meg. A döntésről Palkovics László tegnap levélben tájékoztatta a két egyetem vezetését, ezzel vált biztossá: egységes győri egyetem jön létre, 2016. január 1-jével a győri és a mosonmagyaróvári kar a Széchenyi István Egyetembe olvad. A tájékoztatóból kiderült: a két egyetemnek november 15-ig kell előkészíteni az átadás-átvételi megállapodást.

A Széchenyi István Egyetem vezetése a döntés Magyar Közlönyben való megjelenéséig nem kíván nyilatkozni, azt követően ígértek lapunknak interjút.

Honnan a diploma?
Akik a Nyugat-magyarországi Egyetem győri és mosonmagyaróvári karán tanulnak, változatlan feltételek mellett, de egy másik intézményben szerezhetik meg diplomájukat. A bizonyítványba azonban bekerül majd a jogelőd intézmény neve is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!