Győr és környéke

2015.09.14. 17:08

A győri MSZP kajak-kenu pályát szeretne

Az MSZP emlékeztetett arra, hogy a püspökerdei helyszínen kívül más tervek és lehetőségek is felmerültek.

kisalfold.hu

A Győrött a napokban páratlanul sikeresen megszervezett és kimagaslóan eredményes maratoni kajak-kenu világbajnokság után Borkai Zsolt polgármesternek, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének felül kellene vizsgálnia nemrég meghozott személyes döntését a győri kajak-kenu és evezős pálya megépítésének törléséről – közölte a Magyar Szocialista Párt Győr és Környéke Szervezete hétfőn.

Itt írtuk meg, hogy a politikus a környezetvédők támadásai miatt és azért döntött így, mert úgy érezte, ebben az ügyben senki nem áll mögötte.

Az MSZP emlékeztetett arra, hogy a püspökerdei helyszínen kívül más tervek és lehetőségek is felmerültek. „A létesítményre előirányzott központi, állami pénzek még megvannak. A győri kajak-kenu sport kimagasló nemzetközi eredményei megerősítést nyertek. Ezért itt, a folyók városában a vízisportokat szeretők népes tábora megoldást vár, már csak azért is, mivel a 2017-ben Győrött megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál programjába Győr kérésére felvett kajak-kenu versenyekhez megfelelő síkvízi létesítmény szükséges lenne" – hangsúlyozta a párt, sürgős döntéseket kérve az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!