Győr és környéke

2015.07.16. 12:30

Vámosszabadi: nagy csődület lett a kitalált rablásból, terjednek a rémhírek

Rengeteg rendőrautó verte fel a minap Vámosszabadi csendjét, egy férfi ugyanis azt állította, hogy a határhoz vezető úton ismeretleneket (állítólag menekülteket) vett fel a kocsijába, akik aztán megverték és kirabolták.

Sudár Ágnes


Előbb a Győr melletti faluban, majd az interneten is elterjedt a hír, miszerint illegális bevándorlók támadtak meg egy autóst. Mint kiderült, sokkal nagyobb volt a füstje az ügynek, mint a lángja, de erről legkevésbé a nagy erőkkel a helyszínre vonuló rendőrség tehetett.

Ugyanis a férfi – állítólag magánéleti ügyből kifolyólag – úgy kívánta felhívni magára a figyelmet, hogy egy álrablást talált ki. A rendőrségen az alábbi sztorival tett feljelentést: autójával a határhoz vezető 14-es úton ismeretleneket vett fel, akik aztán megtámadták, többször megütötték, a pénztárcájában lévő pénzét elvitték, majd elfutottak.

A rendőrség csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indított nyomozást nagy erőkkel. A kihallgatások közben azonban kiderült, hogy a sztori több helyen „sántít", az állítólag sértett pedig utólag elismerte, hogy a történetet csak kitalálta, nem történt bűncselekmény.

Lesz ára ennek: a Győri Rendőrkapitányság hatóság félrevezetésének gyanúja miatt értesítette az illetékes ügyészséget.

A Facebookon a hírt ugyanakkor tovább színezték a kommentelők. Már azt is lehetett olvasni, hogy „este vigyázzon mindenki Győrből hazajövet a medvei úton! Sötétedés után kiugrálnak a menekültek az autók elé 20–30-as csoportokban és ki akarják rabolni az embereket!" Ez is pusztán rémhír.

Terjednek a rémhírek a Facebookon

Terjednek a rémhírek a Facebookon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!