Győr és környéke

2015.07.15. 01:15

Még csütörtökön is küzdöttek a nagyszentjánosi tűzzel - fotók

Szalmabálák gyulladtak meg Nagyszentjánoson kedden késő este. Két nappal később is a helyszínen voltak a tűzoltók.

kisalfold.hu


Csütörtök


14.00 - A tüzet felszámolták, megszűnt veszélyforrás.

09.00 - Csütörtök reggel is dolgoznak a tűzoltók a nagyszentjánosi tűzesetnél, melyhez kedden éjjel riasztották őket. Az oltás rendben zajlik, a tűzoltók felügyelik a tüzet, de a munka vártnál lassabban halad – közölte a Kisalfölddel Schreindler Ágnes helyettes szóvivő.
Szerda

18.45

Továbbra is kint vannak a tűzoltók a nagyszentjánosi telepen, és folyamatosan szedik szét, locsolják a bálákat.

A helyzet nem veszélyes, a helyszíni adottságok miatt lehet ilyen lassan haladni az oltással - tájékoztatta lapunkat Schreindler Ágnes. A tűz nem látványos, a bálák belseje izzik, ez igényel folyamatos felügyeletet.

14.11 - A tűz oltása jelenleg, délután fél kettőkor is tart négy vízsugárral – tájékoztatta a kisalfold.hu-t Schreindler Ágnes tűzoltó alezredes, a szervezet helyettes szóvivője.

A győri hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval dolgoznak a helyszínen. A telepen a színben felhalmozott bálákat vízsugár védelme mellett két erőgép segítségével megbontják, kitárazzák, hogy a tűzoltók az izzó részekhez is hozzáférhessenek. Az elhúzódó oltási munkálatokat folyamatosan végzik a hivatásos tűzoltók.

Kedd

23.15 - Információink szerint 5-600 szalmabála égett kedden késő este. A tűzoltókat a helyi mezőgazdasági cég telephelyére riasztották, ahol nagy erőkkel kezdték meg az oltást.

Úgy tudjuk, a tűz lakóházakat, vagy a közeli biogázüzemet nem veszélyezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!