Győr és környéke

2015.07.11. 23:56

Királyság a gyerekeknek - Átadták Győr leglátványosabb játszóterét - fotók, videó

Borkai Zsolt, Győr polgármestere is meghódította a város legújabb játszóterét. Kalandra fel az Adyvárosban!

Szeghalmi-Gőgös


Augusztus 3. - Átadták a játszóteret!

Modern és biztonságos környezetben játszhatnak a gyerekek, akiket az adyvárosi tó mellett épült új várjátszótérre visznek szüleik.

Bár a hivatalos átadó csak hétfőn volt, hétvégén több ezren tesztelték Győr legújabb játszóterét, amelyet Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője adott át.


Átadták az adyvárosi játszóteret (I). Fotó: Mészáros Mátyás


A csaknem ötvenmillió forintból készült játékokat a rongálások elkerülése érdekében éjszaka reflektorokkal világítják ki és egy térfigyelő kamerát is telepítettek, ami a teljes területet belátja.


Borkai Zsolt tűzte ki a magyar zászlót az adyvárosi várjátszótérre


Emellett a Szauter úton a közelben lévő áruházig elkészült a zajvédő fal hiányzó szakasza.


Videó: Cseh Róbert


Radnóti Ákos az átadás kapcsán elmondta: új padok és hulladékgyűjtők is kikerültek a területre, a betonos sportpálya mellé egy ivókutat helyeztek. A domb köré telepített oszlopos ciprusfákkal mediterrán hangulatot kölcsönöztek a helynek.

A közelben a teljes aszfaltos burkolatot kicserélték ugyanolyan térkőre, ahogy korábban a közelben a tó körül.

Július 23. - A mászóvárak és a csúszdák is hamarosan elkészülnek!


Bástyahódításra felkészülni! Látványosan épül az óriási adyvárosi játszótér - fotók: Cseh Rób


Július 16. - A várjátszóteret mediterrán ciprusok bástyázzák majd körül Győrben! - videó, fotók

A nyolcvanas években két emlékezetes, piros csúszdán játszhatták az adyvárosi I-es számú tó környékén élő gyerekek, a mostani kicsik pedig csúszdákkal, mászófalakkal teletűzdelt várjátszótéren próbálhatják ki ügyességüket hamarosan.


Videó: Cseh Róbert
Mind a gyerekek biztonságát, mind az elhelyezett értékeket térfigyelő kamera fogja `őrizni´

"Az új játszótér körül Győrben egyedülálló módon mediterrén ciprusokat készülünk elhelyezni. Reményeink szerint az Olaszországból érkező növények a mediterrán országok hangulatát idézik majd meg itt.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy mind a gyerekek biztonságát, mind az elhelyezett értékeket térfigyelő kamera fogja `őrizni´. A zöld területet övező sétányt térkövekkel újítottuk fel, a közelben 134 méter hosszú zajvédő falat állítottunk a Szauter úton.


Mediterrán ciprusok övezik majd a várjátszóteret Győrben!


Augusztus elején kezdődhet az önfeledt játék!

Ívó kutat szintén telepítettünk, illetve hamarosan padok is kerülnek a várjátszótér közelébe. A játékokat reflektorok fogják megvilágítani este.

WC-t és mosdót pedig a közeli étteremben használhatnak majd az ide érkező szülők és gyerekeik" - mondta a kisalfold.hu érdeklődésére Radnóti Ákos Győr alpolgármestere, Adyváros önkormányzati képviselője.

A várjátszóteret a tervek szerint augusztus elején vehetik birtokba a gyerekek. A teljes adyvárosi felújítás költsége 50 millió forint.


Fotók: Cseh Róbert


Július 12. - A látványos játszótér előkészítő munkálatain már dolgoznak a szakemberek, a telepítés várhatóan jövő héten kezdődik

A kisalfold.hu június közepén adott hírt arról, hogy látványos várjátszóteret - egész "erődrendszert" - építenek az adyvárosi I-es számú tó melletti zöld területre.

A Lappset típusú eszközökkel felszerelt új játszóteret úgy alakítják ki, hogy a kivitelezés során felhasználják a helyben lévő dombot is. A dombtetőn állnak majd a vár felső bástyái.

A magaslatról a lépcső mellett mászóhálón, több fedett illetve nyitott csúszdán lehet majd megközelíteni az alsó bástyát, ahol további tornyok és létrák várják a gyerekeket. Az új játszótér minden elemében készségfejlesztő és egyszerre több fiatal korosztályt is kiszolgál majd.


Így néz majd ki az adyvárosi várjátszótér

Így néz majd ki az adyvárosi várjátszótér

Mind a vakációzó gyerekeknek, mind szüleiknek jó hírünk van: az új játszótér előkészítő munkálatai már zajlanak Adyvárosban.

Megkeresésünkre Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője elmondta: "jövő héten érkezik a várjátszótér az I-es számú tó mögé, majd elkezdődik a telepítése".

A munkálatokról folyamatosan beszámolunk.

Erre a dombra érkezik a várjátszótér jövő héten

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!