Győr és környéke

2015.07.02. 12:38

Ismét gyérítették és gyéríteni fogják a szúnyogokat Győrben

A légi és a földi gyérítés július 3-án, pénteken is folytatódik.

kisalfold.hu


A Győr-Szol Zrt. július 1-én, szerdán folytatta szúnyoggyérítési programját, a szolgáltató Győrszentiván, Győrszentiván kertváros, Győrszentiván Nagyhegy, Győrszentiván erdős rész, Károlyháza, Győrszentiván ártér, Likócs ártér, Likócs, Aranypart I., Aranypart II., Révfalu, Sárás, Duna lapos ér, Kisbácsa, Bácsa, Nagybácsa területe felett végezte a légi beavatkozást.

Július 2-án, csütörtökön - amennyiben nem szól közbe ismét az időjárás – az alkonyati órákban két géppel gyérítenek. Az egyik repülő a lakóövezetekben (iparcsatorna, állatkert és környéke, Gyárváros, Adyváros, József Attila ltp., Szabadhegy, Szabadhegyi temető, Kismegyer, Nádorváros, Nádorvárosi temető, Marcalváros I., Marcalváros II., Apor kiserdő, Banai u. kertek, Belváros), mintegy 1300 hektáron, a másik gép a vizes élőhelyek közelében (Holt-Rábca ártér, Püspök erdő (pinnyédi rész), Szúnyogsziget, Pinnyéd, Aranypart I., Aranypart II.,Révfalu, Sárás, Duna lapos ér, Kisbácsa, Bácsai legelő, Bácsai csatorna, Nagybácsa, Holt-Marcal, Rabkert, Góré dűlő, Gyirmót)közel 2000 hektáros területen gyéríti a vérszívókat.

A légi beavatkozást földi melegködös gyérítés egészíti ki. Az erre alkalmas berendezés július 1-én és 2-án a Rába parton, Sáráson, a Radó szigeten, az Eötvös ligetben, Honvéd ligetben, Bisinger sétányon, a Batthyány ligetben, a Kálóczy ligetben, a várfal alatt, a Dózsa György rakparton, Győrszentiván kertvárosban, az Erzsébet ligetben, a Bem téren, Marcalváros II. kiserdőben dolgozik. Ezek azok a területek, ahol a légi beavatkozás a zárt lomkorona miatt nem kellően hatékony. A szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

A légi és a földi gyérítés július 3-án, pénteken is folytatódik. Előbbit a peremkerületek, utóbbit a Gyirmót-Horgászfalu, Nádorvárosi temető, Révfalui temető, Püspökerdő, Góré dűlő, Rabkert, Holt-Marcal, Marcalvárosi kiserdő területén végzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!