Győr és környéke

2015.07.31. 20:52

Ennyi pénzért lépnek fel a megyében a hazai sztárok

A megyei települések nagy része sztárvendégekkel színesíti a falunapok programját. Érdekli, hogy mennyi a gázsijuk egy-egy fellépésért? Cikkünkből kiderül!

Gülch Csaba


A kínálat Leblanc Győzőtől Korda Györgyön, Somló Tamáson, a Mystery Gangen át Csocseszig végtelenül színes. A gázsiban már nincs akkora eltérés, kivétel nélkül több százezer forintnál kezdődik.

A rendszerváltás után új szokás született a községekben: a hagyományos közösségi szórakoztató programokat a falunap váltotta fel. Kezdetben mindez helyi fellépők produkcióira épült, de jó ideje országos sztárokkal turbózzák fel a kínálatot. A nagy neveknek viszont nagy áruk van, amely kivétel nélkül több százezer forintnál kezdődik.

Képünk egy korábbi gönyűi falunapon készült, amelynek közkedvelt vendége Sasvári Sándor musicalszínész volt.

Képünk egy korábbi gönyűi falunapon készült, amelynek közkedvelt vendége Sasvári Sándor musicalszínész volt.

800 ezer volt a csúcs


Bősárkányban nemrégiben tartottak falunapot. Idén Dér Heninek és Csocsesznek, a Győri Nemzeti Színház művészeinek és a Lloyd Egyletnek tapsolhatott a közönség. A korábbi években többek között Balázs Fecó, Hevesi Tamás, az Apostol és a Bon-Bon együttes szórakoztatta a mulatozókat. A falunapra általában 1–1,5 millió forintot terveznek. A legnagyobb sztárgázsi, amit eddig kifizettek, 800 ezer forint volt.

A rábapatonai falunap programja idén a határon túli magyarság jegyében szerveződött, mivel a rendezvényen a csallóközi testvértelepülés küldöttsége is részt vett. Így egy eszéki származású harmonikás, a dunaszerdahelyi X-Faktor-os Gyurcsík Tibor és az erdélyi születésű Keresztes Ildikó volt a vendég. Az utóbbi két fellépés több százezer forinttal rövidítette meg a falunap 1 millió forint körüli költségvetését.

Kordáék népszerűek

Gyarmaton idén 800 ezer forintot terveztek a falunapra, de mivel egy helyi vállalkozó biztosította a helyszínt, maradt az összegből. Idén Jolly és Suzy volt a sztár, de korábban mások mellett Korda Györgyöt és Balázs Klárit is meghívták. Eddig 500 ezer forintot fizettek legmagasabb fellépti díjként.

A Korda házaspár egy korábbi hegyeshalmi rendezvényen.

A Korda házaspár egy korábbi hegyeshalmi rendezvényen.
A Korda–Balázs páros a péri falunapon is szerepelt már. A rendezvényre kapott támogatások mértékétől függ, hogy ki a meghívott sztár. Az évek során a településen színpadra lépett többek között az Irigy Hónaljmirigy, a Desperado, de egy más településekkel közös, falunappal egybekötött rendezvényen a Neoton együttes adott egyórás élő koncertet. Eddig 300 ezertől 1,5 millió forintig költöttek sztárokra.

Ha tehetik, spórolnak


Az árak miatt az utóbbi években egyre több településen tértek vissza a régi hagyományhoz, hogy helyi csoportokra építik a falunapi programot, az össznépi szórakoztatást. Régóta így van Kajárpécen is. Szinte csak helyi kulturális erők – például a Jaffa Slágercsoport, a Kajárpéci Vízirevü, az asszonykórus – szolgálják a közönséget. Ennek eredményeként egy-egy falunap költségvetése alig haladja meg a félmillió forintot, ami másutt olykor egy sztár ára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!