Győr és környéke

2015.07.24. 01:56

150 éjjeli menekült Győrben a vasútállomáson - újabb fotók

Több családot, síró édesanyákat és karon ülő kisgyermeket is lehetett látni Győrben.

kisalfold.hu

Az elsődleges becslések során az éjjeli menekültek számát közel kettőszázra becsülték.

Végül összesen 145 főt állítottak elő. A nemzetiségükre vonatkozó adatokról egyelőre nincsen bővebb információnk, de helyszíni tapasztalatok szerint szírek és afgánok szinte biztos hogy utaztak a vonaton.

Menekültek a győri vasútállomáson - 2015. július 24.Ami az életkori összetételt illeti, az is meglehetősen vegyes volt, bár túlnyomó részt a fiatal férfiak voltak, de több családot, síró édesanyákat és karon ülő kisgyermeket is lehetett látni.

Egy kisebb csoport próbált csak ellenállni a rendőri intézkedésnek, őket azonban határozott fellépéssel és tolmácsi segítséggel sikerült meggyőzni.

1.33

A vonat tovább mehetett az állomásról. Konfliktushelyzet nem alakult ki, a helyszínen lévő rendőrök és egy tolmács segítségével mindenkivel sikerült megértetni, hogy el kell hagyniuk a szerelvényt.

A menekülteket tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt állították elő.

0. 43

Az egyik, Salzburgba utazótól megtudtuk: egyes menekültek még a székek alá is bebújtak, s arra kértek mindenkit, hogy ne szóljanak a hatóságoknak.

20-25-en együttműködtek a hatóságokkal, ők önként leszálltak a vonatról. A többiek azonban nem. Továbbra is folyik az iratok ellenőrzése.


Csütörtökön történt

23. 56

Rendőri intézkedés történt csütörtökön késő éjszaka Győrben, a vasútállomáson.

Az egyik, nemzetközi gyorsvonaton ugyanis, mintegy kettőszáz menekült utazott. Őket ellenőrzésre leszállították.

Menekültek Győrben -2015. július. Fotó: Mészáros Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!