Győr és környéke

2015.05.15. 12:52

Adrenalinbomba a Bakonyban: Ön száguldozna 80 km/órás sebességgel 120 méter magasban? - fotók, videók

Megazipline pályát avattak a kislődi Sobri Jóska Bakony Kaland- és Élményparkban, melyet elsőként sztárok tettek próbára. Szavazás.

Szeghalmi Balázs


"Madárpozícióban repülnek" az adrenalinra fogékony látogatók

Az új pályán, mely Európában másodikként épült meg Kislődon, egy kilométer hosszan 120 méter szintkülönbséget leküzdve, akár 80 kilométer óránkénti sebességgel süvíthetnek át a parkon merész jelentkezők.

A csúszópálya különlegessége, hogy mindezt hason fekve, "madárpozícióban" tehetik az adrenalinra fogékony látogatók.


Ilyen a bakonyi repülés!

Videó a német `testvérről´: a Bakony megazipline a németországi Harzdrenalin megazipline mintájára épült

"A Pápától 30 kilométerre fekvő, kislődihez hasonló megazipline pálya elsőként Németországban nyitott. Utóbbi 2014-ben elnyerte a legrangosabb turisztikai attrakció címet" - tudtuk meg Jáger Balázstól.

A kalandpark ügyvezetője hozzátette: "a különleges csúszópálya nemcsak új munkahelyeket teremt, de tovább növeli a közép-dunántúli régió vonzerejét is".

Az élmény egyébként nem jár egyedül: rögtön két pálya épült egymás mellé, mely lehetővé teszi két személy egyidejű csúszását is.


Adrenalin bomba a Bakonyban: megazipline pálya épült Kislődön!


"Egyszerűen fantasztikus volt, amikor bekötöttek"

A megazipline pályát a nyitónapon elsőként SzuperJóska, a park emblematikus figurája próbálta ki. Őt olyan ismert emberek követték a sorban, mint Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház művésze, valamint Lányi Lala és Hozsó, a Kozmix énekesei.

"Egyszerűen fantasztikus volt, amikor bekötöttek, és elindultam, úgy éreztem magam, mintha madárként repülnék. Az elképesztő sebesség ellenére is tudtam gyönyörködni tájban, egészen a Somlóig elláttam. Feldobta a napomat, bármikor lecsúsznék újra" - mesélte Pintér Tibor a csúszás után.


Galéria kép

Jó célt (is) szolgált az első nap

A sztárok nem csupán a száguldás izgalmáért vágták sutba félelmeiket, jó ügyet is szolgáltak a csúszással. Az élménypark a megazipline pálya egy napi teljes bevételét a Gézengúz Alapítvány részére ajánlotta fel.

A kalandpark nem csak a pénzbeli adománnyal, de a gyermekek számára felejthetetlen élmények nyújtásával is igyekszik tevőlegesen részt venni az alapítvány életében, ezért több olyan családot is meghívott az avatás napjára, akiknek a gyermekei az alapítványnál gyógyultak.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!