Győr és környéke

2015.05.12. 13:53

20 tonnás robogás a Belvárosban - egyre több kamionos `merészkedik´ be a Szent István útra! - fotók

Olvasónk szerint sorozatosan haladnák át kamionok Győr közlekedési ütőerén. A hatalmas járműveket több mint húsz éve kitiltották a Szent István útról.

Szeghalmi Balázs


A régi épületek `recsegnek´, a megsüllyed csatornafedelek csattognak

"Az utóbbi időben sorozatosan robognak át a Szent István úton a 20 tonna feletti járművek. Ha eltévednek, nem ritkán a Nádor aluljáró felé veszik az irányt, úgy, hogy a keskeny átjárón alig férnek be.

A régi épületek `recsegnek´, a megsüllyed csatornafedelek csattognak, az útburkolat pedig még jobban tönkremegy a kamionoktól" - mondta a neve elhallgatását kérő Szent István úti lakos.


Egyre több kamionos `merészkedik´ be a Szent István útra!


Tiltás és korlátozás: a keleti elkerülő sokat segíthet a 81-esen főúton

A 20 tonna feletti járműveket Győr legfontosabb közlekedési csomópontjáról 1994-ben, míg a Belvárosból - a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszának kivételével - a 3,5 tonnánál nagyobb járműveket több mint 10 éve tiltották ki.

A Szigethy Attila úton pár éve szintén korlátozást vezettek be: itt este 22 órától reggel 5 óráig szintén nem közlekedhetnek a guruló monstrumok.

Ahol a kisalföldi megyeszékhelyen jelenleg nincsen semmiféle kamiontilalom, lényegében az Ipar utca, a 14-es, a 82-es főút és a Fehérvári út (81-es főút).

Ha elkészül Győr keleti elkerülője, kitiltják a kamionokat a Széchenyi hídról (14-es út) - ezt Borkai Zsolt idén év elején jelentette be.

A 81-es főút győri szakaszán szintén jó eséllyel tiltásra vagy korlátozásra kell számítaniuk a sofőröknek, ha a 13 kilométer hosszú elkerülő megépül.


Galéria kép
 
A rendőrség feladata a Belvároson át hajtó kamionok megállítása

Vissza a Szent István útra tévedő vagy "merészkedő" sofőrökre. Utóbbi kamionok megállítása a rendőrség feladata, hisz közlekedési szabályt sértenek a vezetők.

(A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ellenőrzési osztályának munkatársai többek közt tengelysúlyt mérnek, veszélyes szállítmányt keresnek, a tachográfot és az útdíj befizetését ellenőrzik egy-egy főút mellett.)


Galéria kép

"A járőrök számos esetben kivezetik a kamiont közeli áruházak parkolójába"

"A Szent István útra behajtó kamionok problémája nem új keletű, de tapasztalataink szerint nem halad át több kamion Győr Belvárosán, mint korábban" - mondta érdeklődésünkre Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Arra a kérdésünkre, hogy a Szent István úton lehetséges-e egyáltalán úgy megállítani a kamionokat, hogy a hatalmas jármű miatt ne alakuljon ki dugó, Kocsis Tünde úgy válaszolt: "amennyiben lehetséges, helyben megállítják a kamiont a járőrök.

Számos esetben pedig inkább kivezetik a Belvárosból a járművet közeli áruházak parkolójába. A sofőr ellen közlekedési szabálysértési eljárás indul, a bírság díja 10 ezer forint".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!