Győr és környéke

2015.04.09. 15:34

Egy nagy igen a Partisegélyre Győrben

Szőlőcukrot, vizet kaphatnak, és egy jó beszélgetésben is részük lehet a bulizó fiataloknak a Partisegély standján.

kisalfold.hu

Az új győri szolgáltatással kapcsolatos, két kísérleti helyszínen szerzett tapasztalatok olyan jók, hogy már most nem kérdés, érdemes-e folytatni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat "Színestér" intézményének koordinálásával Partisegély elnevezéssel kísérleti szolgáltatás indult Győrben március 21-én. A programban, amelyet a város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (KEF) támogat, a Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja is közreműködik.

Csütörtökön délelőtt tartottak a témában sajtótájékoztatót, az eddigi tapasztalatokról Borkai Zsolt polgármester, a Máltai Szeretetszolgálattól dr. Báthy Andrásné régiótitkár és Mátai Enikő szolgálatvezető, valamint Miklósyné Bertalanfy Mária címzetes vezető főtanácsos, a KEF alelnöke beszélt.

A tájékoztatón elhangzott: a Partisegély önkéntes, ingyenes, anonim, és eddig a Mamma Mia Clubban és a "Club Neo Győr"-ben vendégeskedett egy-egy alkalommal. A tapasztalatok nagyon jók, így a szolgáltatás térben és időben is kiterjeszthető lenne a rendelkezésre álló források, partnerek és támogatók segítségével. A május 16-ig tartó tesztidőszakban két lehetséges új helyszín is szóba került, a Club Vertigo és a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub.

A Partisegély standján fiatal szakembereket találnak a szórakozó fiatalok, akiktől egy jó beszélgetés alkalmával vagy szóróanyagokon információkat kaphatnak a biztonságos bulizással, a legális és illegális szerhasználattal, és annak következményeivel kapcsolatban.

Aki rosszul van, kérhet takarót, vitaminokkal dúsított vizet, szőlőcukrot, kekszet. Emellett pszichológiai tanácsadásra is készek a segítők, akik munka közben kérdőívek, interjúk, drogtotó segítségével próbálnak meg képet kapni arról, milyen nehézségekkel küzd a korosztály, és milyen stratégiái vannak azok megoldására.

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!