Győr és környéke

2014.12.19. 16:24

Takács Krisztián: Elhibázott döntés az utak fizetőssé tétele

˝A kormány hosszú évek óta fejős tehénnek nézi az autós társadalmat˝ - véli a Jobbik győri önkormányzati képviselője.

kisalfold.hu˝A Jobbik győri és Győr környéki szervezetei elhibázott, elhamarkodott és teljes mértékben elfogadhatatlan intézkedésnek tartják az M1 eddig ingyenes szakaszainak a győri elkerülőnek és az M19 útnak a fizetőssé tételét˝ - írta szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében Takács Krisztián önkormányzati képviselő.

˝A kormány hosszú évek óta fejős tehénnek nézi az autós társadalmat, ennek újabb példája az autópályák településeket elkerülő szakaszainak és a bevezető autóutak fizetőssé tétele. Győr körzetében fizetni kell majd ezután az M1 eddig ingyenes szakaszaiért és az M19-ért is a város és az autópálya között. Ez az elhibázott, elhamarkodott és teljes mértékben elfogadhatatlan intézkedés jelentősen rontja Győr és környéke közlekedését, melynek tömegközlekedése, útjainak állapota és közlekedési rendszere már így is túl van terhelve a megnövekedő átmenő- és célforgalom miatt. Óriási hiba bármely Győrt elkerülő utat fizetőssé tenni, hiszen annak épp az a célja, hogy tehermentesítse a belvárost.

Ez az intézkedés minden egyes győri lakost és az agglomerációban élőket is egyaránt sújtja, mert jelenleg is hatalmas mennyiségű teherforgalom zúdul egyes városrészekre, a mostani döntés következtében ez megtöbbszöröződik, az agglomerációból bejáróknak pedig plusz kiadást jelent. Győr bevezető útjai így is túlterheltek, ezt csak tovább súlyosbítaná az eddig az elkerülőt használók ide kényszerítése˝ - olvaható Takács Krisztián, a Jobbik Győri Szervezetének elnökének közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!