Győr és környéke

2014.12.22. 09:22

Épül a keleti elkerülő: a kezdetektől napjainkig - videó, fotók

Megkezdődik az M1 autópálya csomópontok körforgalmi csomóponttá történő átépítése Győrszentivánnál, ezért nyár végéig ezeket a kivitelező lezárja. A kisalfold.hu folyamatosan beszámol az útépítésről.

Szeghalmi Balázs


Augusztus 1. - Nézze meg videón a keleti elkerülőt! Mi már végig autóztunk az új főúton, s meg is írtuk tapasztalatainkat

Július 23. - Útzár útzár után - nehéz eljutni Győrszentivánra idén nyáron! - videó, fotók - bővebb infókat ide kattintva olvashatnak!

Július 1. - Győri keleti elkerülő - 9 ezer autóval kevesebb a városban - részletek, videó, fotók itt!

Május 21. - Önt zavarja a lezárás? Írja meg véleményét Facebook oldalunkon!


Videó: Cseh Róbert

Épül a keleti elkerülő (május 20.) - fotók: Cseh Róbert


Május 18. - Szerdától lép érvénybe a teljes lezárás Győrszentivánnál

A Magyar Közút Zrt. a kedd délelőtti órákban megkezdi a forgalomterelés kiépítését. A teljes lezárás várhatóan szerdától lép érvénybe.

"Az M1 autópályáról a 107-es kilométerszelvénynél az M19-es irányába, illetve a 115-ös kilométerszelvénynél a 81. sz. főúti kihajtónál lehet letérni az M1 autópályáról. Bécs irányába az ipari parkból terelőúton lehet majd felhajtani az M1 autópályára.

A keleti elkerülő építése 2014 év végén kezdődött meg. A 4,4 km hosszú út első üteme az M1-es autópálya –8136-os út – Tatai út - Győr, keleti iparterület körüljárását biztosító közutak déli körforgalmi csomópontja között valósul meg" - mondta Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője.

Április 29. - Új nyomvonalra terelték a forgalmat Győrszentivánnál

"A keleti elkerülő (813. sz. főút) I. ütemének kivitelezése újabb fázisához érkezett. A beruházás térségében élők, ill. az átutazók nyomon követhették az elmúlt év novemberében megkezdődött építési munkákat.

A Tatai út átépítése az M1 autópálya csomópont és az Ipari Park között két szakaszon félpályás forgalomtereléssel zajlik.

Videó: Cseh Róbert


A múlt hét második felétől a Győrszentiván, Váci Mihály út új nyomvonalára terelte a vállalkozó a forgalmat félpályás, jelzőlámpás forgalomterelés van érvényben" - közölte portálunkkal Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője.

Épül a keleti elkerülő: új nyomvonalra terelték a forgalmat Győrszentivánnál! - fotók: Cseh Róbert


"A beruházás során az M1-es autópálya győrszentiváni csomópontját is átépítjük, a munkák várhatóan 2015. május első hetében megkezdődnek" - tette hozzá Loppert Dániel.

Március 31. - Épülnek a keleti elkerülő első hídjai Győrszentivánnál!

A Győrszentivánra vezető régi út mellől jól látszik: két híd építése is jól halad.

Videó: Cseh Róbert

Épülnek a keleti elkerülő első hídjai Győrszentivánnál! - fotók: Cseh Róbert


Március 3.

Gránátot találtak a keleti elkerülő építésekor Győrben - bővebb részletekért ide kattintsanak!

Március 2.

"A keleti elkerülő út építése újabb üteméhez érkezett. A vállalkozó megkezdte a Tatai út korszerűsítési munkálatait. Az átépítés miatt az arra közlekedők közel 1 km hosszan szakaszos félpályás útlezárásra számíthatnak júliusig.

A tvégén felmarták az út fél pályáját. A szélesítési és 11,5 tonnás burkolat-megerősítési munkálatok során teljes pályaszerkezet csere lesz.


Videó: Cseh Róbert

A beruházás várhatóan 2015 nyár végére fejeződik be. A fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 85% uniós és 15% hazai forrás segítségével valósul meg.

K
érjük, a közlekedők megértését és türelmét" - közölte portálunkkal Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője.


Így dolgoznak a munkagépek a Tatai úton - fotók: Cseh Róbert


Február 13. - Célkeresztben a töltésépítés - A 4,65 milliárd forintba kerülő első szakasz építése várhatóan nyár végére fejeződik meg 

"A Váci Mihály utca térségében folyamatos a nagy mennyiségű anyagbeszállítás, elkezdődött a töltésépítés és a felüljáró cölöpözési munkája is.

A Tibormajori út és Budapest-Hegyeshalom vasúti vonalszakasz közé eső szakaszon tart a töltésépítés.

A vasúti felüljáró építése ütemterv szerint halad: a szerkezeti gerenda állványozása, illetve a cölöpösszefogó gerenda építési munkálatai (vasszerelés, zsaluzás) folyamatban vannak. A teljes nyomvonal mellett a kivitelező végzi az áteresz építését is.


Videó: Cseh Róbert

A beruházás várhatóan 2015 nyár végére fejeződik be. A fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrás segítségével valósul meg" - válaszolta kérdésünkre Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője.


Épül a keleti elkerülő Győrnél: elkezdődött a töltésépítés és a felüljáró cölöpözési munkája - videó, fotók


Jan. 6. - Nézze meg térképen, műholdfelvételen, hol fog haladni a keleti elkerülő Győrnél! 

A térképeket és a műholdfelvételt egyik jól értesült "Olvasónk" tette közzé a kisalfold.hu Facebook-oldalán - köszönjük!

Annyi kiegészítést azonban mindenképp kell tenni ezekhez a tervrajzokhoz - s ezt már a a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től tudjuk, az állami cég beruházásában valósul meg a keleti elkerülő -, hogy a piros színnel jelölt nyomvonal fog megvalósulni.

Ezt a nyomvonalat fogadták el ugyanis az engedélyeztetési eljárás során.

"A beruházás várhatóan 2015 nyár végére fejeződik be"

A beruházás ütemterv szerint halad, a kivitelező az ünnepek alatt is folyamatosan dolgozott. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője Loppert Dániel elmondta: "jelenleg a Váci Mihály utca térségében folyik nagy mennyiségű anyagbeszállítás, míg a Tibormajori út és Budapest-Hegyeshalom vasúti vonalszakasz közé eső szakaszon zajlik a töltésépítés. A beruházás várhatóan 2015 nyár végére fejeződik be". 


Rajz a teljes nyomvonalról, kattintson a nagyobb térképért!

Rajz a teljes nyomvonalról, kattintson a nagyobb térképért!

Rajz az 1-2 ütemről, kattintson a nagyobb térképért!

Rajz az 1-2 ütemről, kattintson a nagyobb térképért!

Rajz a 2-3 ütemről, kattintson a nagyobb térképért!

Rajz a 2-3 ütemről, kattintson a nagyobb térképért!

Műholdképre montázsolt nyomvonal az M19-el, kattintson a nagyobb fotóért!

Műholdképre montázsolt nyomvonal az M19-el, kattintson a nagyobb fotóért!

December 22. - Így épül a keleti elkerülő Győrszentiván határában

A 4,65 milliárd forintba kerülő első szakasz építése elkezdődött, ennek jelei jól látszanak Győrszentiván határában. A 3. szakaszban szükség lesz egy Dunán átívelő hídra is.

A keleti elkerülő első ütemének – amelynek nyomvonalát az M1-es autópálya–8136-os út–Tatai út–Győr, keleti iparterület körüljárását biztosító közutak déli körforgalmi csomópontja között jelölték ki – jövő őszre kell elkészülnie. Ennek a költsége 4,65 milliárd forint.

A teljes keleti elkerülő körülbelül 20 milliárd forintba fog kerülni

A győri keleti elkerülő második-harmadik ütemének költségeit vállalja is az állam. Ez összesen valószínűleg 20 milliárd forintba fog kerülni, de pontos összegről csak a közbeszerzést követően lehet írni.

Így épül a keleti elkerülő Győrszentiván határában


Zajvédő falat építenek Győrszentiván határába

"Az építkezés kezdete előtt lakossági fórumot tartottunk a beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel és a kivitelező Strabaggal. Problémaként merült fel, hogy zajos lehet út.

Szerencsére megnyugtató válaszokat kaptunk: egyrészt magasan vezetik el az utat, másrészt zajvédő falat is építenek a település határába" - kezdte érdeklődésünkre Sík Sándor, Győrszentiván önkormányzati képviselője.

Az első szakasz a M1-estől a Vonal útig fog érni

"A keleti elkerülő megépítésével számos előnyt fog élvezni Győrszentiván: végre lesz egy tisztességes autópálya-felhajtónk. Az első szakasz innen, az M1-es felhajtótól egészen a már kész Vonal út körforgalmáig fog elérni.

A tervek szerint ez a rész 2015 őszére elkészül. A szóban forgó szakaszon felüljáró fog átvezetni a Váci Mihály úton, az iparvágányokon és a Győr-Budapest vasútvonalon.


Galéria kép

Harmadik szakasz: szükség lesz egy Dunán átívelő hídra is 

A második szakasz a Vonal úttól a 10-es útig (a gönyűi vagy komáromi útig) fog tartani, majd ha ez is elkészül, a harmadik szakasz innen egészen a 14-es útig, Vámosszabadiig fog érni. Utóbbi szakasz kivitelezéséhez szükséges lesz egy Dunán átívelő hídra is.

Ha elkészül a keleti elkerülő, a győrszentivániak 4-5 perc alatt Bácsára vagy a Szigetköz irányába vezető úthoz érhetnek majd. Az új út egyik legnagyobb előnyének ezt tartom" - folytatta Sík Sándor.

Elméletileg alig lesz zöldkár

A győrszentiváni önkormányzati képviselő hozzátette: "többször kértük, hogy a beruházás során minél kisebb legyen a zöldkár. Ezt sikerült is elérni: nem a tölgyfákon keresztül vezet majd az út, vagyis kevés fa esik a keleti elkerülő áldozatául".

A kisalfold.hu jövőre folyamatosan nyomon követi az útépítés fázisait, mint idén az Aréna és a győri uszoda építés esetében.


Galéria kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!