Győr és környéke

2014.12.15. 13:42

Az aréna padozata jobb, mint a színházé

A Győri Balettnek jutott a megtiszteltetés, hogy két rangos eseményen is felléphetett az Audi-arénában.

Werner Krisztina


Az átadóünnepség után ott voltak a női kézilabda Európa-bajnokság nyitónapján.

A sikert beárnyékolta, hogy igazgatójuknak, Kiss János Kossuth-díjas balettművésznek egy rossz mozdulatot követően a próbán részlegesen elszakadt az Achilles-ina és hetekre fekvőgipszbe kényszerül. Az együttesvezető a társulat két fellépése után már ki meri mondani, hogy a csarnok megfelel a multifunkcionális elvárásoknak és egy olyan különleges igényű műfaj, mint a balett is otthonra találhat benne.

Gipszben a balettigazgató
Baleset érte Kiss Jánost, a Győri Balett igazgatóját. A kézilabda EB megnyitójának főpróbáján lépést vétett és részlegesen elszakadt az
Achilles-ina. Ami aktív táncos éveiben elkerülte, most hetekre vissza-
veti a munkájában. Képünkön a beteg és dr. Palkovits Zoltán sebész, a társulat orvosa. Fotó: Velekei László
– Mivel nincsen takarás, mindent lát a néző, olyan, mintha meztelenek lennénk. Nekünk, táncosoknak a legfontosabb, milyen borítású a padló, amin táncolunk. Ebből a szempontból az aréna padlója jobb, mint amin a színházban táncolunk, az ugrásoknál úgy működik, mint a trambulin. Puha és levegős, szinte lebegni lehet rajta. Az öltözők nyilván a sportolókat hivatottak kiszolgálni elsődlegesen, mi vittük magunkkal a tükröket.
A világjáró társulat számára hatalmas presztízzsel jár, hogy ők nyithatták meg az arénát és az Európa-bajnokságot. Utóbbi fellépésük sem maradt visszhang nélkül, a Zvezda Zvenyigorod orosz kézilabdacsapat vezetője bejelentkezett hozzájuk próbára és előadásra.

A Győri Balett következő fellépéséig nem kell sokat várni, az arénában legközelebb gyerekeknek fognak táncolni, még karácsony előtt.

Kiss Jánost nyolc hétig gipsz is fogja emlékeztetni a fellépésekre, ahogy mondja, „izgágaságának" tudja be, hogy a sötétben lépést vétett és megsérült. – Eddig szerencsésen megúsztam a nagyobb sérüléseket, műtétem sem volt még, de most ágyhoz köt a részleges szalagszakadás. Nagyon nehezen viselem a szobafogságot, nem tudok együtt lenni az együttessel. A műtétet szeretném megúszni, ezért próbálom fegyelmezetten viselni a fekvést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!