Győr és környéke

2014.11.14. 10:52

Új vezető a Megyei Értéktár Bizottság élén

Dr. Pető Pétert választották elnöknek a csütörtöki ülésen.

kisalfold.hu

A megyei közgyűlés csütörtöki ülésén – többek között – tárgyalta a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása című előterjesztést is.

A döntés értelmében – módosító javaslat alapján - a Bizottság 13 tagúra bővült. Elnökét és 12 tagját a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés választja meg, a bizottság tagjai közül 5 tag megyei közgyűlési képviselő.

A 2014. évi önkormányzati választások után új személyi összetételű megyei közgyűlés alakult. A megyei közgyűlési tagok személyében bekövetkezett változások indokolják az Megyei Értéktár Bizottság (MÉB) személyi összetételének felülvizsgálatát.

A képviselők a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság elnökének dr. Pető Pétert, a megyei közgyűlés alelnökét, megyei közgyűlési képviselő tagjainak pedig Török Katalint, Hegyi Zoltánt, Méri Attilát és dr. Nagy Gergelyt választotta meg. A bizottság nem képviselő tagjainak köre is bővült egy fővel, így a jövőben Taschner Tamás, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület titkára is MÉB tagja.

A közgyűlési tag bizottsági tagok megbízatása önkormányzati képviselői mandátumuk lejártáig, a többi bizottsági tag megbízatása annak visszavonásáig tart. A megyei közgyűlés egyúttal utasította elnökét, hogy a módosításról szóló határozatot küldje meg a Hungarikum Bizottság részére.


Előzmények, háttér:

Mint ismeretes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlése
2013 júniusában hozta létre a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottságot, mely szervezi a megye területén azonosított települési és tájegységi értéktárak adatainak összesítését, gondoskodik a még nem azonosított, de a megye területén fellelhető nemzeti értékek azonosításáról, létrehozza és gondozza a megyei értéktárat és megküldi azt a Hungarikum Bizottságnak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!