Győr és környéke

2014.11.21. 09:29

Olcsó pénzmozgások? 1200 forintba került 400 ezer forint utalása a világhálón

Olvasónk esküvői előleget utalt el az interneten keresztül. Majd kicsit lefagyott az eseti megbízás költségén. Szavazás.

Szeghalmi Balázs

"A banki költségem már most 1700 forint fölé ugrott"

"Családi ünnep, esküvő miatt nagyobb összeget, 400 ezer forintot utaltam el interneten bankon keresztül pár napja. Miután az összeg elvándorolt az étterem számlájára, megdöbbenve vettem észre: az eseti megbízás díja 1200 forint volt.

Úgy, hogy a havi csomagom díja több mint 500 forint. Ez azt jelenti, hogy még egyetlen csekket sem fizettem ki ebben a hónapban, de a banki költségem már most 1700 forint fölé ugrott. Hogy is van ez?" – kérdezte méltatlankodó Olvasónk.

A számok soha nem hazudnak, most sem

A számok soha nem hazudnak, most sem

Íme, a havi csomag díj

Íme, a havi csomag díj
OTP: "a bank számára egyáltalán nem képződött nyereség az adott tranzakción"

Nos, a válasz tömören, nem jól, de a jelenleg érvényes jogszabályokat tekintve mégiscsak jól. A bank ugyanis semmi mást nem csinált, mint az utalás után levonta a kötelező tranzakciós illetéket.

"Az elmúlt évek jogszabályi rendelkezései és ezzel összefüggésben a bankok növekvő terhei miatt (tranzakciós illeték) az OTP Bank felülvizsgálta, és a törvényi előírásoknak megfelelően módosította egyes számlacsomagjai díjtételeit.

Az Olvasójuk által említett ügyletben a tranzakciós illeték összege 1200 forintos költséget jelent, tehát a bank számára egyáltalán nem képződött nyereség az adott tranzakción" – válaszolta megkeresésünkre az OTP Bank kommunikációs osztálya.

Kétszer ingyenes a készpénzfelvételi lehetőség, de...

Olvasónknak persze ajánlhatjuk, hogy éljen a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel. Igaz, nagyobb tétel esetén jól gondolja meg, hogy megéri-e? S nem csupán a 150 ezer forintos havi limit miatt. Mert ha csak Csornára visz el valaki 400 ezer forintot, akkor a benzinköltség még mindig több lesz, mint a tranzakciós illeték díja.














Nyitóképünk illusztráció! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!