Győr és környéke

2014.11.12. 12:53

Közel 10 millió forintból `felfrissül´ a Fehérvári úton a Pálffy híd - videó, fotók

A híd Aldi oldali járdáját november elején zárták le a forgalom elől. A másik oldalon a napokban kezdődnek el a helyszíni munkálatok. A befejezés november végére várható.

Szeghalmi Balázs

"Mindkét oldali járdaszegélyen sikerül teljesen felújítani a hídszegélyek gyalogos-pálcás korlátjait, míg a vasút feletti, leesés ellen védelmet biztosító rendszert - egyes elemeinek cseréjével - teljesen felújítjuk.

Az előrehaladott állapotú korrózió miatt teljes felületű tisztítást követően 5 rétegű felületvédelemmel látjuk el a korlátokat és a leesés elleni rendszer keretelemeit. A felújítás költsége nettó értéken 9.862.000 forint. A munkálatok várhatóan november végére fejeződnek be mindkét oldalon" - mondta a kisalfold.hu-nak Nacsa Tamás.


Videó: Cseh Róbert


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke hozzátette: "a Pálffy híd 1987-ben kapott új felszerkezetet, ennek megfelelően a híd szerkezeti elemei a főúton haladó jelentős forgalom ellenére jó állapotban vannak".

Arra a kérdésünkre, hogy a mostani felújításnak lehet-e folytatása jövőre, Nacsa Tamás úgy válaszolt: "a híd szegély-járdáinak felújítását, a közúti szalag-korláttartó lábak cseréjét, a sérült szalagkorlát elemek cseréjét az elkövetkezendő néhány év folyamán.

Ezen kívül tervben van az is, hogy a jelenleg nyomvályús útfelület 4-5 cm-es lemarását követően új kopóaszfalt-réteget kapjon. A szóban forgó munkákra remélhetőleg sikerül forrást találni a közeljövőben".


Fotók: Cseh Róbert

Az Aldi felőli oldal csak kerékpárút, a másik oldal a gyalogosoké. Azért kell ezt hangsúlyozni, mert a mindennapi gyakorlat azt mutatja: ezt  a szabályt nem követik sem a kerékpárosok, sem a gyalogosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!