Győr és környéke

2014.11.16. 09:38

Felkészítette autóját a télre? Győrben 50 autós már igen

A hétvégi átvizsgáláson 50 autóból 15 felelt meg a műszaki előírásoknak.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével karöltve november 15-én délelőtt 9 órától térítésmentes jármű átvizsgálást tartott Győrben. A délután 1 óráig tartó kampányra 50 járművezető vitte el személygépkocsiját, hogy műszaki állapotát ellenőriztesse.

Az őszi-téli járművezetésre történő felkészülésben a vizsgált gépkocsik közül 15 jármű felelt meg a műszaki előírásoknak. A többi autón kisebb-nagyobb hibát találtak a szakemberek. A fékberendezés kifogásolható működése, a lengéscsillapító és a futómű nem megfelelő beállítása 22 járműnél jelentkezett problémaként. A világítással, a féklámpával – kiégett izzó -, a fényszóró beállításával összefüggő hibát 13 gépjárműnél regisztráltak. Egy-két korosabb személygépkocsinál korróziós hibák is megfigyelhetőek voltak.

A rendőrség felvétele

A rendőrség felvétele

A vizsgapadokon átgördülő járművek tulajdonosai az ellenőrzés végeztével egy „Járműátvizsgálási lapot" kaptak. Ezen a vizsgabiztos feltüntette, hogy a jármű megfelelt vagy nem a műszaki feltételeknek. Amennyiben az autó nem ment át a vizsgán, tulajdonosa a kijavításra váró hibák pontos megjelölésének birtokában, szakember ajánlásával tudja azokat szerelő segítségével orvosolni.

A megyei közlekedési baleset-megelőzési bizottság titkára Rosta Roland r. százados ajándékcsomaggal jutalmazta a résztvevőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel voltak olyan autósok is, akik a négy órán át tartó állapotfelmérésre nem jutottak be. Együttműködési készségük jutalma szintén egy őszi egységcsomag volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!