Győr és környéke

2014.11.07. 12:06

Busz indul Győrtől Nagymegyerig

Két héten belül elindul a rendszeres napi buszjárat Győr és Nagymegyer között. Hétköznapokon hat buszpár közlekedik majd, hétvégenként napi négy.

Mireider Máté


A Magyarországot és Szlovákiát összekötő főútvonal ellenére Győr és Nagymegyer között eddig nem volt megfelelő a tömegközlekedés. Ezen terveznek változtatni a két város közötti menetrend szerinti járattal, érintve a közbeeső településeket is: Izsap, Csilizradvány, Balony, Medve, Vámosszabadi. Az ingázó diákokat, munkavállalókat egyaránt kiszolgálja majd a menetrend, akárcsak a turistákat.

Tegnap a buszok átadásánál Néveri Sándor, Nagymegyer polgármestere elmondta, hogy már csak a papírmunka van hátra a tényleges indulásig, Pozsonyból várnak a végső engedélyre. Ha minden jól megy, 10–14 nap múlva menetrendbe állhatnak a buszok. Simon Róbert győri országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a magyar kapcsolatokat erősítik az ilyen kezdeményezések.

Jövő év májusáig próbaüzem lesz, addig várják a lakosság visszajelzését.

Jövő év májusáig próbaüzem lesz, addig várják a lakosság visszajelzését.
Munkanapokon 6–6, hétvégén és ünnepnapokon pedig 4–4 járat közlekedik majd oda-vissza. A jegyárak igazodnak a hasonló távolságú vonalakéhoz, a menetidő 45 perc körül várható. A buszok, azok működtetése, valamint a buszvezetők fizetése Nagymegyer költségvetését terheli a következő két és fél évben. Győr a járat népszerűsítését és a városi utastájékoztató rendszer, a „totemoszlopok" bővítését vállalja. A projekt teljes költsége 518 ezer euró (több mint 160 millió forint), ebből Győr önköltsége 15 millió forint volt.

Az Arrabona Európai Területi Társulás keretein belül valósult meg a fejlesztés. A csoportosulást Magyarországról Győr és Mosonmagyaróvár, Szlovákiából Dunaszerdahely és Somorja alapította. Az együttműködés a jövőben több mint 120 települést foghat össze.

Dunaszerdahelyre is járhatunk már busszal Győrből

A járatok Alistálon, Nagymegyeren, Medvén és Vámosszabadin állnak meg. Győr irányába hétfőn reggel 6 órakor, szerdán és pénteken 7.30-kor járnak, visszafele hétfőn 7.15-kor, szerdán és pénteken 14.30-kor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!