Győr és környéke

2014.11.10. 11:23

Átadó Győrben - Prima-díjasok és az év vállalkozói

Tizedik alkalommal adták át a megyei Príma-díjakat Győrben, az egykori zsinagóga épületében.

Havassy Anna Katalin

Ahogy eddig mindig, most is három kategóriában hirdettek díjazottakat, illetve az év vállalkozóit is megnevezték.


Az ünnepségen Sragner László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Győr-Moson-Sopron megyei elnöke mondott köszöntőt. Kiemelte: nehezebb volt megszervezni az idei gálát, ami jó jel, hiszen azt mutatja, hogy a vállalkozóknak van munkájuk. Ígérte, továbbra is töretlen lendülettel folytatják a megkezdett utat és jövőre is megtartják a gálát.
Oktatás és köznevelés kategóriában Szabó Gyula mezőörsi plébános, a Magyar Műhely Alapítvány elnöke kapta meg a Prima-díjat.

Lebó Ferenc, Csay Renáta és Szabó Gyula az idei Príma díjasok. Fotó: B. A.
Lebó Ferenc, Csay Renáta és Szabó Gyula az idei Príma díjasok. Fotó: B. A.


A Kisalföldnek elmondta: „Huszonegy éves munkát ismertek most el. Mindig is fontosnak tartottam a vidéki emberek oktatását és nevelését. Csapatmunka eredménye ez a siker."

Művészetek kategóriában Lebó Ferenc vehette át az elismerést. „Harmincöt éve dolgozom Győrben, és úgy gondolom, a munkáim egybeforrtak a várossal. A Múzeumház pedig a munkáimmal alkot egyfajta egységet. Mindenkinek hálás vagyok, aki segített, mert minden siker mögött csapatmunka áll."

A gálát jövőre is megrendezik – hangzott el az ígéret a díjátadón. Fotó: B. A.
A gálát jövőre is megrendezik – hangzott el az ígéret a díjátadón. Fotó: B. A.


Sport kategóriában a tizenötszörös világbajnok Csay Renátát méltatták. „Minden díj nagyon fontos, mert ezek szerint úgy gondolják, hogy példaértékű, amit csinálok. Az edzőmnek és a családomnak is nagyon sokat köszönhetek, ahogy az edzőtársaimnak is."

A gálán elhangzott, hogy Palotai Károly az országos Prima-díjon jelölést kapott, ami már önmagában is nagy elismerést jelent. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!