Győr és környéke

2014.10.06. 12:47

Riasztás - 28 esethez vonultak a tűzoltók megyénkben

A hétvégén sorozatban történtek a balesetek megyénkben. Megmutatjuk az elmúlt hétvége főbb eseményeit.

kisalfold.hu


Hétszer tűzesethez, tizenhétszer alkalommal műszaki mentéshez, négyszer téves, vagy szándékosan megtévesztő jelzéshez. Az események során tizenkilencen sérültek meg.

Szeptember 29-én hétfő délután 16 óra után az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán a Budapest felé vezető oldalon a 117-es km szelvénynél 4 kamion összeütközött. A balesethez a győri hivatásos tűzoltók vonultak, akik az egyik sérült kamionból a sofőrt csak feszítő-vágó segítségével tudták kiszabadítani. A négy érintett kamionból az egyik egészségre ártalmas folyékony anyagot szállított.

A tűzoltók speciális védőruhába öltözve, légzésvédelem mellett kezdték meg a műszaki mentési munkálatokat és a járművek átvizsgálását. A kamion 200 literes hordókban szállított maró folyékony anyagot, - mint kiderült ipari tisztítószert - s 1 hordó a baleset során megsérült. Mintegy 15 liternyi anyag folyt ki a hordóból, amit a tűzoltók felitattak. A veszélyes anyagot szállító kamiont ezután zárt telephelyre szállították.

Október 1-jén szerda délután összeütközött három személyautó a 83-as számú főúton, az M1-es autópálya ménfőcsanaki lehajtójának közelében. A járművek áramtalanítását a győri hivatásos tűzoltók végezték. A baleset során személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés ideje alatt félpályán haladt a forgalom a főút érintett szakaszán.

Október 2-án csütörtök délután Győrben a 14-es számú főút kivezető szakaszán egy kis tehergépkocsi és egy kamion érintőlegesen ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a győri hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. Az ütközés során a kamion félig az árokba csúszott, a műszaki mentés ideje alatt a forgalom fél útpályán haladt.

Október 3-án pénteken délután egymás után három baleset is történt megyénkben.

Délután 17 óra után fának ütközött egy személygépkocsi Mosonmagyaróvártól mintegy két kilométerre, a Feketeerdő felé vezető úton. A baleset következtében egy ember a kocsiba szorult, őt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágóval és átadták a mentőszolgálat szakembereinek.

18 óra után két személygépkocsi ütközött a Sopron és Balf közötti úton, a pihenőkeresztnél. A soproni hivatásos tűzoltók az egyik járműből feszítővágóval szabadítottak ki egy embert és áramtalanították az autókat. A balesetben ketten sérültek meg, a mentőszolgálat kórházba szállította őket.
Szintén este fél 7 körül két személygépkocsi ütközött az 1-es főút nagyszentjánosi térségében, az Ács és Gönyű közötti útszakaszon.

A baleset során három ember megsérült, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom félpályán haladt az érintett szakaszon.

Október 4-én szombaton összeütközött két személyautó és egy pótkocsit vontató traktor a 85-ös számú főúton Vitnyéd és Fertőendréd között. A balesetben két ember megsérült. A helyszínre Kapuvárról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket.

Október 5-én vasárnap délután Röjtökmuzsaj és Fertőszentmiklós között három személygépkocsi ütközött. A kapuvári és a soproni hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, ahol az egyik járműbe szorult embert feszítővágó segítségével tudtak csak kiszabadítani. Az egységek áramtalanították a járműveket. A baleset során öt ember sérült meg, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!