Győr és környéke

2014.10.09. 14:13

Meglestük az új Arénát Ambros Martínnal és Hornyák Ágnessel

A 4,3 milliárd forintos új Audi Aréna Győrben hamarosan lefektetik a kézilabdapályát, Ambros Martín szobáját már kifestették, míg a játékosok öltözőjét kicsempézték.

Szeghalmi Balázs

Múlt héten Jakabos Zsuzsával és edzőjével, Petrov Ivánnal jártuk körbe az épülő győri uszodát, most pedig a Győri Audi ETO KC kétszeres BL-győztes mesterével, Ambros Martínnal és a csapat játékosával, Hornyák Ágnessel néztük meg a város új multifunkcionális csarnokát.

Ambros Martín megcsillogtatta magyar nyelvtudását, Hornyák Ágnes térde szépen gyógyul 

Bár a 4,3 milliárd forintos beruházás lassan célegyenesbe ér, 300 szakember jelenleg is gőzerővel dolgozik a létesítményben. Késlekedni való idő ugyanis nincs: nem egészen két hónap múlva, december 7-én az Európa-bajnokságon a magyar női kézilabda válogatott Oroszországgal csap össze az új csarnokban.

Mielőtt elkezdenénk képzeletbeli utazásunkat az Audi Aréna Győrben, kezdjük két jó hírrel: Hornyák Ágnes térdsérülése szépen javul, már futóedzéseket is végezhet.

[namelink name="Ambros Martín"] pedig ugyan kameránk előtt egyelőre nem vállalta, hogy megcsillogtatja magyar nyelvtudását, Olvasóinknak jelentjük: a spanyol mester szép kiejtéssel beszél magyarul.


Videó: Cseh Róbert

Koncertek alatt külön réteggel védik majd a kézilabdapályát

"Pár hete volt már szerencsém megtekinteni az új arénát, de ahogy látom, azóta is sokat haladt előre az építkezés" - hallottuk Ambros Martíntól, míg Hornyák Ági először látja azt a csarnok, amely hamarosan a második otthona lesz.

Miután beléptünk az arénába, házigazdánk, Deák Szabolcs, a Győr Projekt Kft. projektmenedzsere rövid időn belül azt folyosót mutatta meg, ahol a játékosok ki fognak futni a pályára.

A csarnok közepén egyelőre hatalmas gurigákban, de már sorakozik a kézilabdapálya borítása; a Gerflor-padló EHF követelmény a BL-ben.

Arra a kérdésünkre, miszerint a koncerteken hogyan fogják védeni a nagy kopásállóságú- és csúszásmentes felületet, Deák Szabolcs úgy válaszolt: "amikor a nézők elfoglalják a küzdőteret, természetesen védőrétegeket fektetünk majd le a kézilabdapályára".


Meglestük az új Arénát Ambros Martínnal és Hornyák Ágnessel - fotók: Cseh Róbert


Az edzőterem mellett szauna, jakuzzi és mágneságy is szolgálja majd a játékosok feltöltődését

Ambros Martín jövőbeli szobáját a napokban festették ki, míg a csapat öltözőjét és zuhanyzóját már kicsempézték, a játékosok szekrényei is megérkeztek. Hornyák Ági igazi nőként rögtön lakberendező szemmel kezdte vizsgálni a helyiséget, ahol a praktikusság mellett természetesen az esztétika is fontos szerepet játszott.

A gyógytorna szobában a spanyol mester kérésére két falat és egy ajtót kivesznek a szakemberek: szerinte így sokkal jobban betölti majd funkcióját.

"Összességében 14 szobát alakítottunk a csarnokban. A két kiemelt öltöző mellett olyan helyiség is a csapat rendelkezésére áll majd, ahol videón ki tudják elemezni az ellenfeleket, mint ahogy a nemzetközi követelményeknek megfelelően antidopping szoba szintén helyet kap.

Az edzőterem mellett szauna, jakuzzi és mágneságy szolgálja majd a játékosok feltöltődését" - magyarázta Deák Szabolcs.


Hamarosan helyére kerül a Gerflor kézilabdapálya


Remekül olvadt össze az Audi Aréna Győr és a Magvassy  

Az Audi Aréna Győrben - sokak meglepetésre talán - az tűnik az egyik leglátványosabb megoldásnak, ahogy az új csarnokot a jó öreg Magvassyval "összefésülték".

Mint ahogy azt is meg kell jegyezni: a hetvenes években épült csarnokot története során soha nem korszerűsítették ennyire, még az 1995-ös női kézilabda világbajnokság előtt sem.


Összesen 1000 új parkolót alakítanak ki a multifunkcionális csarnok mellett


"Most valószínűleg eltévednék benne"

"Nagyon tetszik az új csarnokban, hogy valóban aréna jellegű. Az ilyen létesítményekben tudnak a szurkolók a legközelebb kerülni a kedvenceikhez, itt a buzdításuk óriási hangulatot fog teremteni.

Biztos, hogy be kell laknunk az új főhadiszállásunkat, a magam részéről alig várom, hogy ide költözhessünk" - mondta búcsúzóul Ambros Martín.

"Kívülről is látszott, milyen nagy ez az aréna, de belül mégis megdöbbentett, mennyire hatalmas a területe. Bevallom, ha most vissza kellene mennem, valószínűleg eltévednék benne. Úgy gondolom, mind a győriek, mind a csapatunk nagyon megérdemli ezt a korszerű létesítményt" - zárta szavait [namelink name="Hornyák Ágnes"].

Ide kattintva tekinthetik meg folyamatosan frissülő cikkünket az Audi Aréna Győr építéséről!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!