Győr és környéke

2014.10.15. 12:52

Kihirdették Győr új sportközpontjára kiírt tervpályázat eredményét - nézzen tervrajzokat!

Hamarosan kiderül, hogyan fog kinézni a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpia központja az egykori Dózsa pálya helyén. Addig is nézzék még a tervpályázat második, harmadik és negyedik helyezettjének elképzeléseit! Szavazás.

Szeghalmi Balázs

Augusztus 27-én bontottak borítékot a Győr új sportkomplexumára kiírt tervpályázaton, melynek eredménye meg is jelent a Közbeszerzési Értesítőben.

Mint ismert, a kisalföldi megyeszékhely elnyerte a 2017. évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) rendezésének jogát.

A 14-18 év alattiaknak rendezett világeseményre 2017. július 22-29 között kerül majd sor. Helyszínként az önkormányzat az egykori Dózsa pályát és annak környezetét jelölte ki, a pályázóknak erre a területre kellet koncepcióval szolgálni - olvasható az Építészfórum.hu szakportálon.

A tenisz-, az atlétika-, a torna- és a judocentrum illeszkedni fog az épülő uszodához

"Több színvonalas építészeti tervpályázat érkezett pályázatunkra, ezekről szakmai zsűri döntött.

A pályázóknak úgy kellett elhelyezniük a tenisz-, atlétika-, torna- és a judocentrumot, hogy ezek a létesítmények illeszkedjenek a jelenleg épülő uszoda közvetlen környezetébe. Mindezek mellett az üzemeltetést biztosító központi épület tervezése is követelmény volt.

A tervpályázaton a győrszentiváni TSPC Kft. munkája végzett az első helyen, melyet Kádár Mihály, Dombi Miklós, Pintér Tamás és munkatársaik készítettek" - közölte a kisalfold.hu érdeklődésére Simon Csaba, a Győr Projekt kft. ügyvezetője.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent adatok szerint a nyertes pályamunkaért nettó 5 millió forint jár.

Hamarosan megismerhetik a győriek a nyertes pályamunkát is

Arra a kérdésünkre, hogy a nyertes terveket mikor ismerhetik meg a győriek, Simon Csaba úgy válaszolt: "erre hamarosan sor kerül, nem kell már sokat várni".

Nos, addig is nézzük meg, milyen elképzelésekkel rukkoltak elő a tervpályázat második, harmadik és negyedik helyezettjei. Már csak azért is, mert a szóban forgó építészek szép "vigaszdíjat" kaptak.

A képzeletbeli dobogó második fokára a fővárosi Sagra Építész Kft. (Sajtos Gábor, Virág Péter, Páll András) munkatársai állhatnak, jutalmuk nettó 4,5 millió forint.


EYOF-tervpályázat - II. helyezett: Sagra Építész Kft. (Sajtos Gábor, Virág Péter, Páll András)


A bronzérmet a szintén budapesti Építészkohó Kft. (Tarnóczky Tamás Attila) érdemelte ki, míg negyedikként a győri Dimenzió Tervező Kft. (Bodrossy Attila, Fodróczy József, Juhász-Salacz Orsolya) munkatársai végeztek. Előbbi nettó 4, utóbbi 3,5 millió forint díjazásban részesült.

Amint nyilvánosságra kerül a nyertes munka, természetesen közöljük azokat a terveket is!

EYOF-tervpályázat - III. helyezett: Építészkohó Kft. (Tarnóczky Tamás Attila)

EYOF-tervpályázat - IV. helyezett: Dimenzió Tervező Kft. (Bodrossy Attila, Fodróczy József, Juhász-Salacz Orsolya)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!