Győr és környéke

2014.10.08. 19:15

Győri cégnek tartoztak - Savazással akarta rendezni az ügyet egy férfi

A szegedi férfi feladata a tartozások behajtása volt, ám állítása szerint a megbízói nem tudtak a fenyegető hívásokról és üzenetekről.

kisalfold.hu


Egy pápai nő 2013. június 19-én tett bejelentést a Pápai Rendőrkapitányságon arról, hogy egy ismeretlen férfi néhány napja fenyegető telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatja.

A fenyegetésekkel akarta rávenni, hogy amúgy valós anyagi tartozását rendezze egy győri céggel. A fenyegetések a későbbiekben is folytatódtak, de már nem csak az asszonyt, hanem férjét és 9 éves kislányát is érintették.

Az ügyben nyomozó Méhringer Richárd rendőr főtörzsőrmester további négy, az ország különböző pontjain élő sértett azonosított be.

Őket – és esetenként hozzátartozóikat – ugyanaz a férfi fenyegette meg életveszélyesen, mint aki a pápai bejelentőt is zaklatta. Több esetben kilátásba helyezte, hogy savval leönti az érintetteket, ha nem veszik fel a hitelezővel a kapcsolatot, vagy nem fizetik meg a tartozásukat.

A felderítés adatai a 65 éves N. István szegedi lakoshoz vezettek, akit a nyomozó és társa 2014. október 7-én Szegedről a Pápai Rendőrkapitányságra előállított. A férfi kihallgatása alkalmával részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy a megfenyegetettek nevét és elérhetőségét olyan ismerőseitől kapta, akiknek a sértettek tartoztak. Az ő feladata a tartozások behajtása volt, ám állítása szerint a megbízói nem tudtak a fenyegető hívásokról és üzenetekről.

N. István ellen önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya - közölte a rendőrség szerdán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!