Győr és környéke

2014.10.31. 18:24

˝Az én házam az én váram˝ – rendőrségi figyelemfelhívás

A betörők, besurranó tolvajok kedvelt célpontjai a lakások, családi házak, hétvégi házak. Ne feledjék azonban, hogy az ilyen bűncselekmények kis odafigyeléssel megelőzhetőek.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnmegelőzési Osztály számos hasznos tanácsra hívja fel az állampolgárok figyelmét, amelyet most portálunkon is olvashatnak. Érdemes velünk tartani, mert a megelőzéssel sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Értékeink védelméről ugyanis önmagunknak kell gondoskodnunk. Kérjük, fogadják meg a betöréses, besurranásos lopások megelőzése érdekében megfogalmazott tanácsainkat.

– Bejárati ajtajára szereltessen biztonsági zárakat, láncot, kémlelőnyílást, amelyeket minden esetben használjon is!

– Otthonának kulcsait a „tuti" helyekre (lábtörlő, virágcserép, villanyóra stb.) sohase dugja el, hiszen azokat ismerik a bűnözők is!

– Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!

– Családi házának, lakásának ajtaját gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!

– A ház, lakás ablakait feltétlenül csukja be, zárja, ha elmegy otthonról!

– Legyen jó viszonyban szomszédjaival, ha Ön is figyelmet szentel nekik, ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szüksége!

– Amennyiben hosszabb időre elutazik, kérje meg közeli hozzátartozóját, megbízható szomszédját, hogy postaládáját rendszeresen ürítse! Ha rendelkezik csengővel - elutazásának idejére - kapcsolja ki azt!

– Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, tegye inkább bankba vagy a takarékba!

Ha azt észlelte, hogy betörtek Önhöz, azonnal értesítse a rendőrséget a 107 vagy 112 ingyenesen hívható segélyhívó számokon! Ha tetten éri a bűnözőt, hangosan kérje az emberek segítségét! A helyszínt ne járkálja össze, ne változtassa meg, mert ez nagyban megnehezíti a nyomok rögzítését!

A projekt a TÁMOP-5.6.1.C-11-es pályázati támogatásból valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!