Győr és környéke

2014.09.29. 19:23

Hosszabb vágány a győri ipari parkban

Több mint 800 millió forintból 1900 méterrel bővítették a győri ipari park I. számú iparvágányát, amely így már majdnem négy kilométer hosszú. A beruházást hétfőn adták át ünnepélyesen.

kisalfold.hu


[namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester (Fidesz–KDNP) az eseményen kifejtette: az önkormányzat azért döntött úgy két éve, hogy a százszázalékos tulajdonában lévő cégén, a Győr-Szol Zrt.-n keresztül megveszi a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.-t, hogy még kedvezőbb befektetői környezetet teremtsen. Hangsúlyozta: az Európai Unió és a magyar állam 543 millió forintos támogatása mellé ezért tették hozzá a csaknem 300 millió forintos önrészt.

[namelink name="Görög Tibor"], a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezetője: üzembe helyezése óta havonta mintegy 120 – átlagosan nyolc-tíz vagonból álló – szerelvény használja az új vágányt. Az így megmozgatott áru mennyisége nagyjából 50-60 ezer tonna egy hónapban.

Az ipari parkban jelenleg 108 cég rendelkezik területtel és több mint öt és fél ezer ember dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!