Győr és környéke

2014.09.23. 14:27

Győri Jobbik: állítsák helyre Sziget és Újváros közbiztonságát

Fodor Roland szerint arra van szükség, hogy csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehessen önkormányzati bérlakásban lakni.

mti

Helyre kell állítani Győrben Sziget és Újváros városrészek méltóságát, ennek első lépése pedig a közbiztonság ismételt megteremtése - hangsúlyozta kedden, sajtótájékoztatón Fodor Roland, aki a Jobbik színeiben indul képviselői mandátumért az októberi önkormányzati választáson.

Mint mondta, ebbe a két városrészbe az utóbbi évtizedben a társadalmi normákat be nem tartó, sokszor csupán segélyből élő családokat költöztettek, amelyek tagjai közül sokan szemetelnek, alkoholt fogyasztanak, kiabálnak, verekednek közterületen, de rendszeresek a betörések, lopások, rablások is; ezzel megfélemlítik a többi lakót, akik - korábbi bejelentések eredménytelenségére hivatkozva - már nem is fordulnak a rendőrséghez.

Ezért Fodor Roland szerint arra van szükség, hogy csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehessen önkormányzati bérlakásban lakni. A "hírhedtté vált Kossuth utca" esete mellett problémaként említette, hogy van ebben a körzetben olyan panzió, ahol keresetüket Ausztriából szerző román és bolgár állampolgárok zavarják a környékbeliek nyugalmát.

Szólt arról is: szükségesnek tartja, hogy az egy éve a Köztelek utcában nyitott irodát alakítsák rendőrőrssé, mert jelen formájában a környéken lakók szerint semmilyen visszatartó erőt nem gyakorol a szabályok ellen vétőkre, így nem is csoda, ha a társasházakat "lassan erőddé alakítják, annyira félnek a betörésektől".

Takács Krisztián, a párt polgármesterjelöltje arról beszélt: a városvezetés nem kezeli megfelelően a problémát, azzal pedig, hogy kiköltöztettek innen néhány renitens családot, csak exportálták a problémát "eddig békésnek mondható városrészekbe".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!