Győr és környéke

2014.08.12. 15:57

Győri mobiltelefonos fejlesztés: szelektálj okosan Magyarország!

Az androidos készülékeken elérhető alkalmazás megmondja, hol található a legközelebbi szelektív gyűjtősziget, s még hasznos tanácsokat is osztogat. Nem csak notórius szemetelőknek ajánljuk. Szavazás.

Szeghalmi Balázs

"Napjaink mérhetetlen mennyiségű hulladéktermelése komoly probléma, melyre az egyetlen megoldást a hulladékok minél nagyobb arányban történő újrahasznosítása jelentheti.

Sajnos, Magyarországon az EU tagállamaival összehasonlítva még mindig nagyon alacsony a hulladékok újrahasznosításának aránya, a szelektív hulladékgyűjtés pedig rengeteg utómunkát igényel a nem tiszta szelektálás miatt.

Cégünknél elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem mellett, ezért is próbálunk olyan fejlesztéseket megvalósítani, amelyek segítenek kicsit zöldebbé tenni a mindennapokat" - kezdte a kisalfold.hu-nak Szabó Krisztián, az alkalmazást fejlesztő győri Szintézis-Net Kft. mobil csapatának vezetője.
A képes hulladékkereső számos szűrési lehetőséggel segít dönteni

"A `Szelektálj Okosan Magyarország´ alkalmazás megmutatja, hol van a közelben szelektív hulladékgyűjtő sziget, vagy udvar.

A térképen nem csak a legközelebb eső pontok tekinthetők meg, hanem az ország bármely települését kiválasztva a környéken fellelhető szigetek és udvarok pontos címét is megtalálhatjuk.

A navigáció segítségével könnyen és egyszerűen juthatnak el bármely kiválasztott hulladékgyűjtőhöz az alkalmazás használói.

A képes hulladékkereső számos szűrési lehetőséggel segít eldönteni, melyik hulladékot melyik szelektív kukába szabad dobni.

Az alkalmazás `Tudtad-e?´ rovatában további hasznos információkkal látjuk el hulladékgyűjtéssel kapcsolatban a környezettudatos embereket" - folytatta Szabó Krisztián.

Így fest az alkalmazás dizájnja

Így fest az alkalmazás dizájnja

"85 százalékos a helymegjelölésünk"

"A Szelektálj Okosan Magyarország jelenleg Android készülékekre érhető el, de hamarosan elkészül az iOS verzió is. Terveink közt szerepel még a hulladékszigetek felépítésének megjelenítése is.

Azaz, hogy milyen hulladékgyűjtőket telepítettek egy-egy szigeten, illetve a minél pontosabb helymeghatározás érdekében a felhasználók is szerkeszthetik majd az applikációt" - tette hozzá a fejlesztőmérnök.

Arra a kérdésünkre, hogy nagyjából milyen precízséggel fut az alkalmazás, Szabó Krisztián úgy válaszolt: "85 százalékos a helymegjelölésünk.

Győrben hiba nélkül fut az összes gyűjtősziget, hisz itt le tudtuk ellenőrizni az összes helyszínt, de néhány nagyváros – mint például Miskolc – esetében nem minden adatot sikerült ilyen pontossággal beszereznünk.

Ezeken a helyeken a gyűjtőszigetek tényleges pozíciója, és az alkalmazás által megjelölt helye közt némi eltérés lehet, amit helyszíni tájékozódással könnyen korrigálhat a felhasználó".

Az alkalmazás bemutatkozó prezijét itt tekinthetik meg, míg az androidos készülékkel rendelkező Olvasóink ezen a linken tölthetik le az alkalmazást.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!