Győr és környéke

2014.08.20. 12:51

Díszközgyűlés Győrújbaráton - Kitüntetéseket adtak át az ünnepen - fotók

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzata legrangosabb elismeréseket is átadták az ünnepi eseményen.

kisalfold.hu


„Mi magyarok, örökségünkkel, nyelvünkkel, értékeinkkel, feladatunkkal, Európához tartoztunk és tartozunk. Európa része lettünk, voltunk és vagyunk. De úgy vagyunk Európa része, hogy benne megvannak a saját értékeink, a saját feladatunk, küldetésünk, amit hozzá tehetünk az egészhez. Úgy vagyunk Európa része, hogy saját érték és érdekrendszerünket képviselnünk lehet és képviselnünk kell" – egyebek mellett ezt hangsúlyozta Steinbach József, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat keddi díszközgyűlésén. Az augusztus 20-i alkalmából rendezett eseményt a győrújbaráti evangélikus templomban tartották.

Augusztus 20. - Díszközgyűlés Győrújbaráton


A püspök kijelentette: „Szent István, a keresztyén magyar állam megteremtője volt, Isten eszközeként. Ez az ünnep tehát minden más ünnepnél jobban szembesít bennünket azzal a vitathatatlan ezer éves örökségünkkel, hogy keresztyének vagyunk." Hozzátette: „Fontos, hogy tudjunk jót mondani magunkról és egymásról. A nemzetcsaládon belül csak összefogás lehetséges, semmi más. Szükségünk van egymásra, nincs más választásunk."

A díszközgyűlésen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzata legrangosabb elismeréseket is átadták. A Győr-Moson-Sopron Megyéért Kék Szalag kitüntető címet Mátyás Lajos nyugalmazott református esperes vehette át. A Gróf Széchényi Ferenc-díjat Hutflesz Mihálynak, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület alelnökének, a Péterfy Sándor-díjat Horváth Istvánné kapuvári nyugdíjas pedagógusnak, a Dr. Kovács Pál-díjat dr. Horváth Józsefnek, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgató-helyettesének, míg a Kormos István-díjat Varga György mosonmagyaróvári festőművésznek adományozták. A Bauer Rudolf-díjat Hluchány Józsefnek, a Megyei Sportszövetségek Egyesülése alelnöke titkárának, a Dr. Petz Aladár-díjat dr. Márton Judit Mónika kapuvári gyermekorvosnak, a Dr. Batthyány-Strattmann László–díjat Szabóné Németh Máriának, a nagylózsi Időskorúak Otthona vezetőjének, a Dr. Csizmadia Andor-díjat Horváth Péternek, a Csornai Járási Hivatal vezetőjének, a Meller Ignác-díjat Som János hegykői egyéni vállalkozónak ítélték oda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!