Győr és környéke

2014.08.22. 13:04

7 MSZP-s ígéret - A Győri Baloldal bemutatta jelöltjeit

Új bölcsödéket és óvodákat ígér a győri baloldal.

kisalfold.hu

[namelink name="Szabó Sándorné"] az MSZP és az EGYÜTT-A Korszakváltók Pártja választási szövetségének közös polgármesterjelöltje bemutatta a képviselőjelölteket.

A képviselők kiválasztásakor nagyon fontos szempont volt, hogy a megújulás tükröződjön a jelöltek személyében. A megújulás azonban nemcsak fiatalítást jelenthet, hanem szemléletváltást is. „A képviselőjelöltek egy csapatot alkotnak: találunk köztük önkormányzati tapasztalatot szerzett embereket, újító, kezdeményező középkorúakat és nyitott, kreatív fiatalokat is. Mindennél azonban sokkal fontosabb, hogy mindegyik képviselőjelöltről kijelenthetjük, tisztességes, becsületes emberek, múltjukhoz semmilyen korrupciós történet nem kapcsolódik" – hangsúlyozta Szabó Sándorné, polgármesterjelölt.

A Győri Baloldal választási összefogás minden képviselőjelöltjétől elvárja, legyen a munka világából valódi tapasztalata, és ne csak politikusi karrierépítő legyen. Az is alapkövetelmény, hogy a jelöltek ismerjék kerületüket, bármikor elérhetők legyenek, és a győri emberek bátran megszólíthassák őket. Véget kell vetni annak a sajnálatosan kialakult szokásnak, hogy egy-egy elsuhanó, közpénzekből fenntartott Audi jelzi, valamelyik városi hatalmasság végighajtatott Győr utcáin.

Szabó Sándorné kiemelte, a 16 képviselőjelölt személye megerősítette abban, hogy polgármesterjelöltként érdemes ennek a csapatnak az élére állni. Ugyanis nagyon fontos, hogy a Győri Baloldal szövetségében csapatmunka folyik a győriekért, és nem a győrieknek kell dolgozniuk egy kiváltságos politikusi csoport boldogulásáért.

A sajtótájékoztatón Szabó Sándorné polgármesterjelölt választási programjának főbb pontjait is ismertette: "Győr - nem kis részben a 2006 előtti időszak baloldali városvezetésének köszönhetően - Magyarország egyik leggazdagabb fejlődőképes városa. Ez a gazdagság lehetővé tenné egy érzékeny, valódi baloldali politika kialakítását."

Ennek jegyében

• Kiegészítjük a közmunkások bérét a minimálbér szintjére.

• Győr szociálpolitikája, szociális kiadásai, egészségügyi helyzete tükrözze a város valós lehetőségeit.

• A dolgozó édesanyákat új bölcsődék és óvodák építésével, bővítésével kívánjuk segíteni, támogatni.

• Az utak állapotát jelentősen javítani fogjuk, hiszen erre megvan az anyagi fedezet.

• Fontosnak tartjuk az Ifjúsági ház átalakítását, felújítását, vagy egy új ifjúsági közösségi tér kialakítását.

• Minden működő nyugdíjas klub a jövőben minimum kettő fürdőbérletet kapjon. Továbbá kapjon két színház- és két hangversenybérletet. Minden, a városban működő ifjúsági és baba-mama klub kapjon két állandó állatkerti belépőt.

• „Ne csak nézd! Mozogj!" Nemcsak az élsportnak és a minőségi sportnak kívánunk létesítményeket létrehozni, hanem szinte valamennyi városrészben létesítményeket szándékozunk megvalósítani a tömegsport, illetve a szabadidősport lehetőségeinek javítására.

A Győri Baloldal képviselőjelöltjei

1. Szalai Miklósné
2. Szuchy Brigitta
3. Varga Márk
4. Scheff Mihály
5. Dr. Bakó Ferenc
6. Pollreisz Balázs
7. Balogh Imre
8. Juhász István
9. Dr. Fülöp Attila
10. Horváth József
11. Molnárné Sinkó Zsuzsanna
12. Zsenák György
13. Tóth István
14. Halász Kornél
15. Mezei József
16. Koller Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!