Győr és környéke

2014.07.03. 09:09

Tököt, répát, tyúkot lopott két tizenéves Gönyűn

A 15 éves és a 18 éves fiú a hegykői nevelőotthonból lépett meg.

kisalfold.hu

Gyönyűn a helyi körzeti megbízottat július 1-jén este 8 órakor értesítette egy helyi idős asszony, hogy gönyűi lakóházának udvarából többféle zöldséget tulajdonítottak el - tájékoztatta portálunkat a rendőrség.

A rendőrök a helyszínen tapasztalták, hogy a 77 éves néni birtokára ismeretlenek bemásztak és a konyhakertjéből zöldségeket loptak el.

Az egyenruhások a környéken adatgyűjtést végeztek és több sértettet felkutattak, akiknek kertjéből az elmúlt napokban répát, paprikát, salátát és tököt vittek el.

A rendőrök két különböző lábnyomot találtak és elindultak azok útvonalán. A csapáson haladva egy ingatlan udvarára értek, ahol az ott tartózkodókat igazoltatták.

A rendőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a ház lakói közül két fiatalember ellen eltűnés miatt körözés volt elrendelve. A 18 éves és a 15 éves hegykői lakosok egy nevelőotthonból távoztak engedély nélkül, ezért őket a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A körzeti megbízottak az előállítottak cipőtalpának nyomatát ellenőrizték és nagyfokú hasonlóságot állapítottak meg a kertben talált nyomokkal.

A gyanúsítottak beismerték, hogy az elmúlt éjszakákon ők „dézsmálták „ a kerteket és Gönyű településről több tyúkot is elloptak illetve azóta el is fogyasztottak valamint egy lakatlan családi házba is betörtek.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozás elsődleges adati alapján a 15 éves és a 18 éves hegykői fiatalemberek ellen 2 rendbeli lopás bűntett és 3 rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ndított büntetőeljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!