Győr és környéke

2014.05.13. 19:48

Rendkívüli időjárás várható megyénkben

A meteorológiai előrejelzések alapján a hét közepén ciklon érkezik a Kárpát-medence fölé, melynek következtében több helyen jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk.

kisalfold.hu


"Előbb a keleti, majd a nyugati vízgyűjtőkön várható sokfelé eső, zápor. A csapadék mennyisége területi átlagban a Mosoni-Duna és a Rába vízgyűjtő területein 35-45 mm körül alakulhat, de másutt is 20 mm felett valószínű. A meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján a fent említett időszakban erős, helyenként viharos széllökések is várhatóak.

A rendkívüli időjárás kezelésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkészült és a katasztrófavédelmi kirendeltségein keresztül megtette az előzetes intézkedéseket.

Az előrejelzés és az elmúlt évek tapasztalatai alapján felmérte a kockázati helyszíneket, felkészült az esetlegesen bekövetkező helyi vízkárok kezelésére, az ellenük való védekezésre, mind a szükséges erők, eszközök lebiztosításával, mind pedig a készenléti szolgálat megerősítésének előkészítésével.

Igazgatóságunk közel 200.000 darab felhasználható homokzsákkal rendelkezik, a homokbányák elérhetősége, a szállítási kapacitás biztosított. A közösségi szolgálat keretében a diákok közreműködésével korábban megtöltött 400 darab homokzsák a megye területén szükség esetén 2 órán belül a kritikus helyszínekre szállítható és a kis vízfolyásokon bekövetkező villámárvizek alkalmával gyors és hatékony segítséget nyújthat.

Igazgatóságunk a polgármesterek figyelmét felhívta a várható időjárásra, hangsúlyozva az esetleg bekövetkező helyi vízkárok, viharkárok mérséklését célzó védekezés és az arra történő felkészülés fontosságát" - közölte portálunkkal Ruskáné Takács Anita tűzoltó hadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!