Győr és környéke

2014.05.07. 14:35

Pornó ment a tévében a győri sétálóutcán - fotók

A Baross utca egyik pavilonjában kedden fényes nappal és késő este kemény pornó ment az egyik LCD-tévében. A készüléket minden bizonnyal meghackelték ismeretlenek.

Szeghalmi Balázs


A letölteni kívánt médiatartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretné elkerülni, hogy gépén ilyen tartalomhoz egy kiskorú hozzáférjen, használjon szűrőprogramot. Itt és itt talál megfelelő szűrőprogramokat.

Már elmúltam 18 éves, és érdekelnek a felnőtt képek, azért kattintok ide. Mi szóltunk!

A fotók ide kattintva érhetők el >>

A kisalfold.hu birtokába került fotókon egyértelműen látszik: a győri sétálóutcán finoman fogalmazva sem gyerekeknek szóló műsort láthattak az arra sétálók több alkalommal kedden.

"Megbotránkozva értesültem a Kisalföldtől az esetről, melyet a Baross utcában késő este sétáló egyik ismerősöm is megerősített" - kezdte portálunknak Endrődi Péter, a pavilont üzemeltető Győr Plusz vezérigazgatója.

"Elsőként saját kollégáimat és a kábeltévé szolgáltatóját kérdeztem a történtekről. A pavilonban dolgozók hat órakor zárnak, a televíziót időzítő kapcsolja ki minden nap. Tegnap is így tettek, elmondásuk szerint egész nap semmi szokatlant nem tapasztaltak. A szolgáltató tájékoztatása szerint pornócsatornákat kizárólag késő este sugároznak, nappal ez szóba sem jöhet. Megjegyzem, olyan csomagra fizetünk elő, mely csak az alapcsatornákat tartalmazza, vagyis egyébként sem tudunk fogni felnőtt műsorokat sugárzó adókat" - folytatta Endrődi Péter.

A hogyan történhetett meg mégis mindez kezdetű kérdésünkre, a Győr Plusz vezérigazgatója úgy válaszolt: "megdöbbentőnek tartom, hogy Magyarország egyik közkedvelt sétálóutcájában ilyen otromba viccel szórakozzanak egyesek. A televíziónk okos készülék, vagyis ugyanilyen tévé távirányítójával és okostelefon alkalmazással minden további nélkül kivitelezhető, hogy internetes tartalmakat jelenítsen meg itt az, aki erre vetemedik. Az, hogy meghackelték a televíziót, alátámasztja az is, hogy a készülék külső jelet fogott, amikor szerdán bekapcsoltuk.

Természetesen vizsgáljuk, hogyan tudjuk biztosan megakadályozni hasonló eset előfordulását, illetve rendőrségi feljelentésen is gondolkozunk".


Megkérdeztünk egy szakértőt: lehetséges a hackelés

Technikailag lehetséges az a verzió, miszerint meghackelték a tv-t, miután léteznek olyan appok, amiknek használatával távirányítóként is funkcionálnak az okostelefonok.

Erre két megoldás is létezik. Vagy a telefon képernyőjéről továbbították a videót a tv-re, amihez elég nagy adatforgalmat kellene igénybe venni, vagy a telefonnal irányíthatták a tv-t és így elindíthattak egy videót.

Az adatátvitelhez sok gigának kell átvándorolnia, bár a városháza "ingyen wifije" valószínűleg még fogható a környéken. Mindenesetre a második verzió talán valószínűbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!