Győr és környéke

2014.05.29. 11:32

Hamis rendszámú Citroennel hajtott Győrben - másodszorra bukott le

Úgy tűnik, a 34 éves győri férfinek ez a mániája: korábban egy Mazdára szerelt hamis azonosítót, most már persze, hogy emlékeztek rá a nyomozók.

kisalfold.huA Győri Rendőrkapitányság munkatársai május 28-án 13 óra 5 perckor Győrben, a Mártírok úton ellenőriztek egy Citroen típusú személygépkocsit.

A rendőrök a gépkocsiban igazoltatták az autóban tartózkodókat és átvizsgálták a jármű utas-csomagterét.

A rendőrök az igazoltatáskor azonnal gyanút fogtak, mivel a gépkocsivezető az autó forgalmi engedélyét nem tudta átadni. Megérzésük nem volt alaptalan, mert a nyílvántartási rendszerekből azonnal megállapították, hogy a kocsi hatósági jelzése hamis, a rendszámok egy Ford típusú tehergépkocsihoz tartoztak.

A sofőr zavart viselkedésére pedig az adott okot, hogy a bal első ülés alá rejtett egy 30 cm nyélhosszúságú fokost. Ezt a rendőrök elvették tőle.

Megállapították továbbá, hogy a gépkocsi hátsó ülésén helyet foglaló 25 éves győri nő ellen egyedi azonosítójel meghamisítása miatt a Győri Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki, ezért őt is a gépkocsivezetővel együtt megbilincselték és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozóknak nem volt ismeretlen az elfogott férfi, hiszen két hónappal ezelőtt hasonló módon fogták el. A gyanúsítottat március 18-án
igazoltatták, mikor egy osztrák honosságú, forgalomba nem helyezett Mazda típusú járműre egy Suzuki típusú autóra kiadott rendszámmal
közlekedett.

A Győri Rendőrkapitányság a 34 éves győri férfi ellen 4 rendbeli egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt folytat büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!