Győr és környéke

2014.05.08. 10:20

Angol érettségi megoldások 2014 - fotókon a feladatlapok

Az angol írásbeli érettségi megoldásait Lőrincz Andrea, a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanárának segítségével mutatjuk be. Videón a magyarázatok. Ön hányasra vizsgázna angolból? Szavazzon!

Szeghalmi Balázs

13.58

Lőrincz Andrea, a Kazinczy Ferenc Gimnázium angol szakos tanára szerint "a 2005 óta bevezetett érettségik nehézségi foka az utóbbi években mindig árnyaltnyit erősödött.

Ha mindig az előző évhez viszonyítunk, akkor nincs nagy különbség, de ha az elmúlt öt év érettségi vizsgáit vesszük figyelembe, akkor már jelentős az eltérés".


Lőrincz Andrea az angol középszintű érettségi feladatlapokkal a győri Kazinczy-gimnáziumban - fotó: Cseh Róbert

Lőrincz Andrea az angol középszintű érettségi feladatlapokkal a győri Kazinczy-gimnáziumban - fotó: Cseh Róbert












Videón is megmutatjuk a 2014-es középszintű angol érettségi magyarázatait.



Videók: Cseh Róbert





























A Task A megoldása


Hi Steve,

I came across your ad on the university's website – I'm looking for a bike to buy, however, I have further enquiries:
- you didn't disclose the price in your ad: can you tell me the price of the bike, and if it's negotiable;
- can you give me further information about the frame size and the weight of the bike;
- could we arrange a viewing in the coming days;
- also, is it possible to try the bike if it's in running condition?
Thank you very much for your help in advance!
Kind regards,

Adam Buyer


A Task B megoldása

Hi Marcus,

Thank you for writing to Exam Worries, we are happy to help.

I think clothes matter in an exam situation so try to look elegant. Wearing jeans is not a good idea. Choose dark trousers and a white shirt if you think a suit with a tie would be too much. I am sure you will find something in your wardrobe.

Good luck with your piano exam at the music school. Don't be nervous, I'm sure you are prepared. Take a few deep breaths before entering the exam room and sleep well before the big day.

Cheers,
Jessica from Exam Worries

10.35

Rendben  zajlanak csütörtök délelőtt az angol írásbeli érettségi vizsgák  országszerte, a megyei kormányhivatalok nem jeleztek problémát -  közölte a köznevelési államtitkárság.  
   
Az idegen nyelvből középszinten 1178 helyszínen 54 314-en,  emelt szinten 122 helyszínen 9809-en vizsgáznak.   
   
Korábban:

Az angol nyelvi írásbelikkel folytatódnak ma reggel a tavaszi érettségik, az idegen nyelvből középszinten 1178 helyszínen 54 314-en, emelt szinten 122 helyszínen 9809-en vizsgáznak.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perc időtartamú, a második rész, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. A szünet után a 30 perces, hallott szöveg értése vizsgaösszetevő következik, végül az íráskészség 60 perc időtartamú feladatsora.
Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.

Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is egymástól független, és a feladatok megoldását központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján értékelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!