Győr és környéke

2014.04.25. 13:17

SZEN: Vad Fruttik - ˝Nem lehetünk egyszerre bohócok meg űrhajósok˝ - interjú

Óriási hangulat volt a zenekar tavalyi SZEN-koncertjén, pedig mint kiderült, akkor Likó Marcell betegen állt színpadra. Ennek tükrében mire számítsunk idén?! Interjú a zenekar frontemberével.

Szükösdi Judit


– Nem először jár a Vad Fruttik Győrben, milyen emlékeid vannak a városról, a tavalyi SZEN-ről?
– Sok évvel ezelőtt, még "tini" korunkban nyertünk egy tehetségkutatós különdíjat Győrben. Egy iskolában tartották a versenyt, ahol próbáltuk egy csap alatt lehűteni a piákat. Az lett a vége, hogy a mosdó eldugult, és eláztattunk egy osztálytermet. Később a Rómer Házban is koncerteztünk, emlékszem a teremre, a Hrabal mozi mellett. A tavalyi SZEN-en beteg voltam - lehet, hogy nem volt jó ötlet gyógyszerre inni, de mások elmondásai alapján jól sikerült a fellépés.

Vad Fruttik

Vad Fruttik

– Tavaly év végén jelent meg új albumotok, Darabok címmel. Leginkább ebből áll majd a szombati koncert számlistája?
– Úgy tudom, nyolcvan percünk lesz a színpadon. Ha minden dalra négy percet számolok, akkor körülbelül húsz számot játszunk majd. Ilyenkor végignézem a legutóbbi műsorunk dalait, egyiket-másikat kihúzom, de az biztos, hogy az egész gerincét az új lemez alkotja majd. Várom már a fesztiválokat, mert a klubkoncertek előtt nagyon sok a technikai totojázás - itt erre nem lesz idő, ezért úgy zenélünk, mintha fiatalok volnánk.– Milyen visszajelzések érkeztek az új albumról?
– A közönség imádja. Teltház volt több vidéki városban, és a pecsás lemezbemutatón is, az A38 dupla koncertre pedig már két héttel előre elfogytak a jegyek. Egy érdekes történet: a Szemben a Nappal című dalunkkal kapcsolatban pont ma kaptunk egy telefont. Egy börtönigazgató keresett, hogy a börtönéletről szeretnének videót forgatni, és felhasználnák a dalt, mert passzol hozzá. Ez azért váratlanul ért engem is. Az járt a fejemben, milyen lelkiállapotban lehettem, amikor írtam? Aztán magamban végigfutottam a dalszöveget. Valóban, a sorokat így is lehet értelmezni. Amikor írtam, végig a Sunshine (Napfény) című filmet néztem - a börtön ablakába soha nem süt be a Nap....
Nagyon jó érzés ám az, ha az embernek van egy visszajelző közege: aki tudja, miről van szó, és akitől a kritikát is elfogadjuk. Nekem Géczi János költő barátom az a személy, akivel darabokra szedjük a dalszövegeket.

Likó Marcell

Likó Marcell
– Azt olvastam egy interjúban, hogy a zenekar "vidámkodós hangulata" mellékvágány volt, inkább a szikárabb témákkal foglalkoztok. Ebben jobban otthon érzitek magatokat?
– Ahogy az ember idősebb lesz, szükségét érzi, hogy koherencia legyen a munkája bizonyos szakaszaiban. Szeretek vidámkodni, és viharként tombol már a messzi távol, de nem lehetünk egyszerre bohócok meg űrhajósok. Biztos tudnék még a habos kávé gondolatkörébe tartozó számokat írni, viszont most máshol tartok épp. Persze, koncert közben jó egy-két dallal oldódni, de inkább gyilkoljanak a gépek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!