Győr és környéke

2014.04.29. 17:09

Kibővült a Kisalföldi Tudástár

Az érdeklődők számára több lehetőség nyílik a könyvtárközi kölcsönzésre.

kisalfold.hu


A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér az elmúlt másfél évben több mint 34 millió forintos pályázati támogatás révén bővítette a Kisalföldi Tudástár szolgáltatásait, a hatékony információszolgáltatás érdekében.

Az uniós pályázati támogatás révén megvalósított fejlesztésekről sajtótájékoztató keretében számolt be dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató és Mennyiné Várszegi Judit osztályvezető, projektmenedzser.

Elmondták, hogy jelentősen bővült a Duna Menti Közös Katalógus adatszolgáltató könyvtárainak köre. Így az érdeklődők számára több lehetőség nyílik a könyvtárközi kölcsönzésre. Emellett a projekt keretében 8.500 helyismereti aprónyomtatvány (szórólap, reklám, termékkatalógus) vált elektronikus úton elérhetővé. Új szolgáltatásként retrospektív sajtóanyagot is digitalizáltak, a Győri Közlöny 1857 és 1881 közötti cikkei az adatfeltöltés révén otthon elolvashatók és könnyebben lehet ezekben kulcsszavak alapján keresni információkat. Ez a múlt feltárásában segít a kutatóknak.

Ugyancsak a pályázati projekt részeként a könyvtár 3,4 millió forint értékben dokumentumokat vásárolt a pedagógiai szakirodalom és a történelem témakörében. Főként Győr-Moson-Sopron megyére vonatkozó szakirodalmat és a sajátos nevelésű igényű gyermekekkel foglalkozást segítő szakanyagokat. A projekt elemeként – három gyógypedagógiai intézménnyel együttműködve – szövegértés-fejlesztő képzéseket tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!